Nederlanders steken massaal kaarsjes aan

In heel Nederland staken afgelopen zaterdag zoveel mogelijk mensen kaarsjes aan, ter nagedachtenis aan hen die gestorven zijn aan het coronavirus. Dat is de gedachte achter de oproep die vanuit het niets op Twitter en ander sociale kanalen verschijnt in de dagen voorafgaand aan 4 april.

Door Rob Timmermans

Wie de initiatiefnemer is, blijft tot nu toe een mysterie. Maar het moet worden gezegd dat ook deze actie op veel steun kan rekenen. Mensen delen massaal video’s en ook veel foto’s. Hiermee betuigen zij medeleven. Maar dan massale schaal.

Collectief verbinden
Iedereen lijkt wel iemand te kennen die nu strijdt voor zijn leven, knokt om weer volledig te herstellen na ziekenhuisopname of eraan is overleden. Dit lijkt mensen collectief te verbinden. Andermans leed, is plots heel herkenbaar, zo lijkt het. We voelen met elkaar mee, op gepaste afstand en zijn er voor elkaar. Volhouden en volharden in het geloof op een goede afloop, is het enige waar we momenteel aan vast kunnen houden.

Vorig artikelCorona: In Noord- en Midden-Limburg in totaal 149 mensen overleden
Volgend artikelMeer bedrijven moeten meebetalen aan fonds Roermondse binnenstad