Meer bedrijven moeten meebetalen aan fonds Roermondse binnenstad

ROERMOND – Vanaf volgend jaar moeten meer bedrijven meebetalen aan een gezamenlijk fonds voor de binnenstad van Roermond.

Dat meldt De Limburger. Het fonds is de zogeheten BIZ (Bedrijven Investerings Zone) voor de binnenstad. Afhankelijk van de woz-waarde en locatie doen ondernemers naar rato een bijdrage.

Aangepaste zone
Elke vijf jaar vindt een meting plaats onder ondernemers om de BIZ voort te zetten. De huidige periode loopt af op 1 januari 2021. De zone van de nieuwe BIZ waarover gestemd gaat worden, is aangepast. Voorheen liep die tot aan de singels, maar daar zijn nu andere straten bij getrokken: de Steegstraat, Swalmerstraat, Wilhelminasingel, Roersingel en Brugmans Keukens. Ook is het Kazerneplein voor de outlet bij de zone ingedeeld evenals het in aanbouw zijnde Jazz City.

Verschillende tarieven
Ook is het aantal tarieven uitgebreid van twee naar drie naar gelang van locatie. Dat is in overeenstemming met het winkelgebied dat compacter is gemaakt. De gemeente heeft een kernwinkelgebied aangewezen. Voorlopig blijven tarief A en B gelijk. Pas in 2023 gaat voor het echte kernwinkelgebied (A) een hogere bijdrage gelden. De VVD heeft voorgesteld om de heffing dit jaar niet te innen en dat de gemeente zelf het bedrag betaalt als tegemoetkoming in tijden van crisis. In ruil daarvoor zouden de ondernemers dan moeten instemmen met een nieuwe BIZ bij de draagvlakmeting.

Vorig artikelNederlanders steken massaal kaarsjes aan
Volgend artikelIslamitische gemeenschap Weert wil eigen begraafplaats