Arts-microbioloog Marc Bonten over bestrijding coronavirus: ‘Het gaat best goed’

Het gaat best goed in Nederland met de bestrijding van het coronavirus. Dat stelt de in Weert geboren arts-microbioloog Marc Bonten in WNL op Zondag op NPO 1.

“We zien dat het aantal ziekenhuisopnames afneemt. We weten dat het aantal IC-opnames daar achteraan gaat ijlen en per dag minder wordt. Nog steeds zien we wel een enorme druk op de ic-bedden, omdat de uitstroom vanuit de ic langzamer gaat dan we hadden gehoopt.”

“Het wordt nog steeds een spannende week, want hoeveel ic-bedden gaan we echt nodig hebben?” We moeten ons vasthouden aan de dalende curves van de ziekenhuisopnames die we nu in alle provincies zien, aldus Bonten.

Het moment waarop de maatregelen worden heroverwogen wordt spannend, stelt de arts-microbioloog. “De hoeveelheid mensen in de bevolking die de infectie nog niet heeft gehad en nog steeds vastbaar is is waarschijnlijk nog heel groot. Wanneer je de maatregelen nu weg zou nemen kan je van voor af aan beginnen.”