Provinciebestuur ziet niets in noodplan corona

Het Gouvernement in Maastricht. Foto: Google Maps

LIMBURG – Het provinciebestuur vindt een noodplan om de gevolgen van de coronacrisis in Limburg op te vangen niet nodig.

Dat meldt 1Limburg vandaag. Forum voor Democratie had voorgesteld om een plan te maken waarin de provincie aangeeft wat ze doet of kan doen om de Limburgse economie te ondersteunen en het welzijn en de veiligheid van haar burgers te bewaken.

Onnodig
De reactie van het provinciebestuur is dat zo’n plan niet aan de orde is. Ook is het niet zijn bevoegdheid. Volgens het provinciebestuur is bij wet bepaald dat het maken van zo’n plan is belegd bij de voorzitter van de Veiligheidsregio. Ook gaat de regering over noodmaatregelen. Wel voegt het provinciebestuur eraan toe dat het zijn verantwoordelijkheid neemt om ten tijde van een crisis als deze te anticiperen op de economische gevolgen.

Vorig artikelPreventieve maatregelen overlast eikenprocessierups
Volgend artikelEen winkelier van hier: Mariëlle Jacobs van Jacobs-Koppers linnen & slapen