De Brouwschuur wint prijs bij Dutch Beer Challenge

Stadsbrouwerij Weert

WEERT – De Brouwschuur in Weert heeft voor de tweede maal op rij een medaille gehaald bij de Dutch Beer Challenge. Donderdag vond de uitslag van de Dutch Beer Challenge plaats. Dé wedstrijd waarbij bieren in verschillende categorieën worden beoordeeld door een vakjury.

De Brouwschuur uit Weert en Engelbertus uit Son hebben onlangs voor het eerst samen een bier gebrouwen, een zogenaamde Collab. Deze samenwerking blijkt een groot succes. In de categorie Innovatie (onder 6% alcohol) sleepte hun bier, genaamd Tsaar Tiramistout, een zilveren plak in de wacht.

Stadsbrouwerij
De twee brouwerijen maken beiden hun bieren bij de Weerter Stadsbrouwerij. Daar werd het idee geboren voor een bier in de stijl Imperial Stout. Maar ze vonden allebei dat er al zoveel bieren zijn met een hoog alcoholpercentage. Ze gingen de uitdaging aan om een stout te maken onder de 5% alcohol, maar toch met een stevige smaak. De Tira-Misu maakt het bier helemaal af.

Vorig artikelBeëindiging zoektocht ‘oude’ grafadoptanten Britse begraafplaats
Volgend artikelVergadering toekomst burgemeester Heijmans van Weert uitgesteld