Reshare neemt legen kledingcontainers over van vrijwilligers

WEERT – Al meer dan twee jaar worden de textielcontainers in Weert geleegd en beheerd door 14 verenigingen uit Weert. Met de hand halen tientallen vrijwilligers wekelijks de kleding uit de containers en brengen deze naar de Sponsorwinkel. Daar worden de kleren gewogen en verwerkt.

Helaas kan Punt Welzijn in deze coronatijd niet meer instaan voor de veiligheid van de vrijwilligers tijdens deze werkzaamheden. In overleg met de gemeente Weert is Reshare ingeschakeld om tijdelijk, vanaf 30 maart, de textielcontainers te legen. Zij gebruiken hiervoor hun vrachtwagen.

Containers snel vol
Punt Welzijn merkt dat heel veel inwoners bezig zijn met het opruimen van de kledingkast, want de containers zitten heel snel vol. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar Reshare leegt maar een keer per week de containers. Zowel de verenigingen als de gemeente Weert doen er alles aan om de omgeving van de containers netjes te houden.

Is een container vol of staan er zakken naast de container neem dan contact op met het algemene telefoonnummer van Punt Welzijn 0495-697900 of stuur een e-mail.

Vorig artikelBurgemeester Op de Laak van Nederweert belt met inwoners
Volgend artikel134 patiƫnten overleden, 447 nieuwe patiƫnten, in totaal 13.614 positief geteste personen