Proef de seizoenen bij Hostellerie Munten

Gastvrijheid werd met de paplepel ingegeven

Rick Renders en Saadia Eddib van Hostellerie Munten. Fotografie: Dion Huiberts

Hoe kon het ook anders: Rick Renders en Saadia Eddib leerden elkaar kennen bij Domaine La Butte aux Bois, een superieure vijfsterrengelegenheid, waar ze samen werkzaam waren. De vonk sloeg over en op hun eerste date gingen ze met zijn bootje varen over de Maas. Beiden lachen vrolijk bij het ophalen van die herinnering. De liefde was niet alleen op elkaar gericht, maar ook op hun gezamenlijke passie: de gastronomie. Al snel wisten ze dat ze samen wilden gaan ondernemen en dat resulteerde in de overname van Hostellerie Munten in Weert.

“We kenden Hostellerie Munten, omdat mijn vader Bert Renders, 45 jaar voor de familie Munten heeft gewerkt”, zegt gastheer Rick. “Ik heb als kind in Weert gewoond, mijn wieg stond zo ongeveer in de keuken van Hotel Jan van der Croon en ik speelde op de kegelbanen.”

Hostellerie Munten ligt met zijn karakteristieke façade in het stadshart van Weert en is een begrip in Midden-Limburg. “We hebben de naam bewust niet veranderd”, zo legt gastvrouw Saadia uit. “Er is een basis gelegd, iedereen kent de familie Munten. Daar bouwen we op verder. Natuurlijk leggen we onze eigen accenten. Zo proberen we altijd iets extra’s te doen om te zorgen voor een onvergetelijke avond. Dit start al bij de ontvangst van gasten. De eerste indruk telt, we willen dat de gasten zich speciaal en welkom voelen.”

Volgens Rick is dat niet overal het geval. “Hiermee maken we het verschil. We leggen de gasten echt in de watten. Vervolgens serveren we heerlijke klassieke en pure gerechten, begeleid door prachtige wijnen. Het keukenteam is uitgebreid. We hebben twee vaste, gepassioneerde chefkoks. Het keukenteam is uitgebreid en perfect op elkaar ingespeeld waardoor we de gerechten naar een topniveau hebben weten te brengen. We proberen zoveel mogelijk met verse lokale producten te werken, van boer tot bord.”

Saadia: “Nu het voorjaar eraan komt, serveren we uiteraard het regionale witte goud. We werken graag met seizoensgerechten en streekproducten. In de herfst gebruiken we pompoen en kopen we lokaal gemaakte kazen. De groente komt van een groenteboer die begrijpt wat groente is. Een groentejuwelier kan je het beter noemen.”

Twintig open (top)wijnen
Rick heeft een opleiding tot sommelier genoten. “Ik heb een passie voor wijn en ben register vinoloog van de Nederlandse Wijnacademie. Ik maak graag wijnreizen. In ons assortiment vind je dan ook een combinatie van internationale en regionale wijnen. We bieden onze gasten een keuze uit twintig verschillende open wijnen.”

Dat geeft gasten de gelegenheid een groot aantal verschillende wijnen te proeven. Uiteraard voorziet Rick de gasten van advies bij de keuze, zodat elke lunch of diner tot een complete ervaring wordt gemaakt. Met de betere wijnhuizen van Nederland en België in de buurt, brengt Hostellerie Munten ook wijnen uit eigen streek onder de aandacht. “We gaan Limburgse wijn-spijsavonden organiseren. In het huidige eetcafé krijgen wijnen in de toekomst een prominentere rol.”

Hostellerie Munten krijgt in het voorjaar een frissere uitstraling, het pand wordt zandkleurig geschilderd. Het terras aan de voorkant van het pand wordt uitgebreid. De intieme stadstuin wordt uitgebreid met een buitenbar.

Zakelijke evenementen en incentives
Van de lokale zakelijke en internationale markt: de doelgroep is zeer gevarieerd. Het totaalconcept van eten, overnachten, vergaderen en feesten zorgt ervoor dat elke wens invulling krijg. Rick: “We zijn doordeweeks de gehele dag geopend voor zakelijke meetings. Onze ruimtes zijn multifunctioneel inzetbaar en klimaat gestuurd. Uiteraard met als aanvullingen de culinaire versnaperingen die onze kwaliteitskeuken te bieden heeft. We maken zakelijke arrangementen op maat, want iedere wens is anders. Daar spelen we op in. We kunnen een breed aanbod doen in aantallen gasten en type bijeenkomsten. Hierbij hebben we de mogelijkheid om gebruik te maken van het Munttheater (tot 500 personen). Bedrijfscatering op locatie behoort ook tot de diensten van Hostellerie Munten. Van een broodjeslunch tot walking diner of een uitgebreid personeelsfeest.”

Vorig artikelWethouder Tessa Geelen gestyled bij Anne Belle Mode
Volgend artikelFullservice specialist in zonne-energiesystemen voor bedrijven en particulieren