Ontmoet tijdens Bospop de top van zakelijk Limburg

Vijf prominente bezoekers over netwerken op het Skydeck

Uitzicht vanaf het Skydeck. Fotografie: Bart Heemskerk

10, 11 en 12 juli is het weer tijd om te genieten op Bospop. Een vaste waarde van het Weerter festival is het Skydeck: een prachtige gelegenheid voor ondernemers en politici om elkaar te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen. De top van zakelijk Limburg geniet ongedwongen, all-inclusive van eten en drinken met uitzicht op het hoofdpodium.

Door Wesley Hegge

Direct na de introductie van het Skydeck vier jaar geleden is het concept omarmd. Dat blijkt uit de vele enthousiaste reacties van bezoekers. “Ik ervaar het Skydeck als zeer prettig”, zegt Monique Princen, voorzitter van MKB-Limburg en mede-eigenaar van Tal Techniek in Weert. “Het is een plek waar je ook je zakelijke relaties mee naartoe kunt nemen. Zo combineer je het zakelijke met het aangename. De sfeer is ongedwongen, je wordt voorzien van de lekkerste hapjes en drankjes en bij slecht weer sta je droog.”

Exclusieve Bospop-ervaring
Ook de ligging van het Skydeck valt in de smaak bij de gasten dankzij het goede overzicht over het festivalterrein én hoofdpodium. Met artiesten als Sting, Lionel Richie en Kensington heeft de organisatie ook dit jaar weer artiesten van hoogstaand niveau naar Weert weten te halen. “Ik kijk uit naar Lionel Richie”, zegt Hans de Kinderen, directievoorzitter van Rabobank Weerterland en Cranendonck. “Hij was een van mijn jeugdhelden, zijn prachtige ballads en soulmuziek staan dan ook in mijn geheugen gegrift.”

De Kinderen heeft Bospop al acht keer bezocht en blijft graag terugkomen. “Het Skydeck is een aanwinst om relaties in gemoedelijke sfeer te ontmoeten. Een laagdrempelige gelegenheid om gasten kennis te laten maken met een familiair muziekfestival en samen te genieten van unieke optredens.”

Top van Limburg
Ondernemers, de top van het bedrijfsleven en vertegenwoordigers van overheden treff en elkaar. “Het is netwerken op hoog niveau”, zegt gedeputeerde Hubert Mackus van de provincie Limburg. “In de setting van het Skydeck praat je wat gemakkelijker dan aan de vergadertafel. Op die manier komen mensen graag naar Weert.”

Ton Hendriks, advocaat en partner van Aben & Slag Advocaten, is een fervent bezoeker van het festival. “Ik schat dat ik zo’n twintig keer ben geweest. Het Skydeck dat is toegevoegd, vind ik een geweldige ervaring. Je kunt er prima netwerken met andere ondernemers. Als je wilt kun je zo het festivalterrein op. Mocht je zin hebben om wat te eten of drinken ben je zo weer terug op het Skydeck.”

Alle bezoekers zijn zeer te spreken over de catering, waarbij een deel als live cooking wordt bereid. Wethouder Martijn van den Heuvel van de gemeente Weert onderstreept de meerwaarde van het festival voor de citymarketing. “De verbinding tussen Weert en Bospop is hierin erg belangrijk. In Weert is veel te beleven en Bospop is hierbij een belangrijke publiekstrekker.”

Wat betreft het Skydeck heeft Van den Heuvel veel positieve ervaringen: “Het is heel laagdrempelig en het biedt de juiste voorwaarden om tot een goed gesprek te komen met oude bekenden en nieuwe contacten. Ik blijf genieten van de geweldige vertrouwde sfeer op het veld net zoals vroeger toen Bospop nog kleiner was in omvang: gemoedelijk, gezellig en intiem. Bijzonder eigenlijk, ik ken geen enkel festival in deze omvang die dat heeft. Echt uniek!”

40 jaar Bospop in Weert

In 1981 organiseerde een aantal enthousiaste vrijwilligers van het jongerencentrum in Weert een muziekfestival. Een boerenkar diende als podium, enkele lokale bands werden gecharterd, kratjes bier werden ingeslagen. Hiermee was de eerste editie van Bospop een feit en werd het zo’n succes dat een vervolg niet kon uitblijven.

‘Enthousiast’ werd ‘nog enthousiaster’ en een tweede festival was snel beklonken, en toen het 3e, het 4e… Binnen de kortste keren stond Bospop in Weert en omstreken bekend als een supergezellig en sfeervol festival, daar moest je gewoon bij zijn. Elke volgende editie groeide het bezoekersaantal gestaag verder en traden er niet enkel amateurbands meer op, maar wilden ook nationale en internationale toppers hun muziek laten horen op dit poppodium.

Trouwe vrijwilligers
De groeiende bekendheid van het festival, voor zowel de bezoekers als de artiesten, maakte dat het organiseren van Bospop elk jaar omvangrijker werd. Een grote en zeer trouwe groep vrijwilligers stond elke editie weer klaar om van het festival een succes te maken. Nu, 40 jaar later, staat Bospop nog steeds te ‘springen’ om in het 2e weekend van juli een prachtig old-skool poprockfestival neer te zetten.

Bospop is uitgegroeid tot een volwaardige en professionele festival organisatie. In en tijdens de dagen rondom het festival werkt een team van ruim 2500 medewerkers/vrijwilligers, waarvan het grootste deel al decennia van de partij is, enthousiast en met passie om het allemaal mogelijk te maken. De professionele aanpak, de onderlinge omgang tussen de verschillende teams en de huidige ideale locatie ‘evenemententerrein Weert Noord’, hebben geleid tot een muziekfestival van 3 heerlijke dagen. Met een goede line-up op twee podia, een sfeervol en ruim opgezet festivalterrein, een gezellige camping, een 24-uurs feesttent, een bezoekersaantal van ruim 80.000 mensen en een prachtig Skydeck, speciaal voor de zakelijke muziekliefhebber.

En dit allemaal bij elkaar maakt het dat Bospop bekend staat als gezellig, sfeervol en ongedwongen met een familiair karakter. En dat moet ook zo blijven!

Vorig artikelVrouwelijke HR-professionals tillen personeelsbeleid ruig mannenbedrijf naar hoger plan
Volgend artikelPraat mee over Weert in 2030