Bedrijven investeren in nieuwe locaties

Het nieuwe bedrijfspand van Uniteq op De Kempne. Fotografie: Dion Huiberts

Het animo om te investeren in huisvesting is groot. De gemeente Weert helpt bedrijven bij het vinden van een geschikte locatie. Dat resulteert in een aantal duurzame, toekomstbestendige panden.

Bedrijven zijn op zoek naar locaties om hun ambities waar te maken. Hierbij speelt duurzaamheid een grote rol, maar zeker ook zichtbaarheid en bereikbaarheid. Naast de verkoop van bestaande kavels door de gemeente is er ook een goede opname van bestaande locaties.

Ontwikkelingen
Dat is te zien op bedrijventerrein De Kempen. Lister Buildings heeft eind vorig jaar het pand van IQ Woningen gekocht en gaat hier duurzame woningen fabriceren. Moonen Packaging heeft onlangs de sleutel van het nieuwe pand aan de Oude Graaf in ontvangst genomen. Beide ontwikkelingen zijn goed voor maar liefst 7,5 hectare. Uniteq heeft op De Kempen een toonaangevend pand gerealiseerd waarin ambitie en groei tot uiting komen.

Ook Moonen Packaging verhuist naar De Kempen.

Trend zet door
Op Kampershoek I heeft de gemeente het laatste kavel verkocht aan Multitube Engineering. Ook Pro-Light, Signatanks en Driessen Vastgoed hebben geïnvesteerd in nieuwe bedrijfslocaties. De positieve trend zet door, zo blijkt uit de opties die de gemeente in overgang naar 2020 heeft verstrekt. Het wordt weliswaar een steeds grotere opgave om een goede match te maken tussen het bestaande kavelaanbod en de marktvraag, maar die opgave gaat de gemeente telkens met gedrevenheid aan.

Bedrijven met een huisvestigingsopgave zijn zeer welkom bij de gemeente Weert. Heeft u belangstelling? Neem dan rechtstreeks contact op met Mathieu Dolders via 06-27 169 245 of [email protected].

Vorig artikelAmbitieus woningbouwplan werpt vruchten af
Volgend artikelWijk Roermond aangedragen als aardgasvrij proefproject