Politie scherpt grenscontroles aan na fraude doorlaatbewijzen

REGIO – De Belgische politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft bekendgemaakt de grenscontroles aan te scherpen. Hoewel de aangescherpte controles plaatsvinden nabij Maastricht is het denkbaar dat deze lijn doorgetrokken wordt naar andere regio’s zoals Midden-Limburg.

De Belgische politie vindt het noodzakelijk om de controles aan te scherpen, omdat sommige mensen misbruik maken of zelfs frauderen met de corona-doorlaatbewijzen. Dit is een speciaal vignet dat Belgische grensarbeiders die in vitale beroepen werken hebben gekregen om de grens over te steken.

Doorlaatbewijzen
Het vignet is een A4’tje dat achter de voorruit van de auto gelegd moet worden. Het is gemakkelijk te kopiëren. Om fraude te voorkomen, moeten er voortaan een stempel van de werkgever op staan. Soms wil de Belgische politie zelfs een werkgeversverklaring zien. Wie fraudeert, riskeert een boete die kan oplopen tot honderden euro’s.

Vorig artikelABC Adventure uit Weert bouwt reusachtig klimpark in Alphen aan den Rijn
Volgend artikelAspergeseizoen is weer gestart: Thuis, toch uit eten met hostellerie Munten