Limburgse ondernemers vragen massaal noodhulp aan

LIMBURG – Gemeenten in de hele provincie worden overladen met aanvragen van kleine ondernemers die in financiële problemen verkeren. In Venlo werden al 800 aanvragen ingediend voor noodhulp en in Roermond staat de teller op 600.

Dat meldt De Limburger. Het lijkt erop dat het aantal aanvragen voor financiële noodhulp de komende tijd blijft stijgen. Zo komen er in Heerlen per dag circa honderd aanvragen binnen. Het zijn voornamelijk zzp’ers die getroffen worden door de coronacrisis.

Uitvoering
Gemeenten voeren de door het kabinet gepresenteerde noodregeling uit. Ondernemers kunnen dankzij de regeling drie maanden inkomensondersteuning krijgen tot aan het sociaal minimum (maximaal 1500 euro netto). Ook is het mogelijk ruim 10.000 euro te lenen om het bedrijfskapitaal te versterken.

Vorig artikelGeen huisuitzettingen en verlenging tijdelijke huurcontracten
Volgend artikelFeike Sijbesma, voormalig CEO van biochemie-concern DSM speciaal gezant coronacrisis