Bert Renders uit Posterholt verloor zijn zoon en pleit voor verbod delen beelden

POSTERHOLT – Tijdens het tv-programma ‘De Hofbar’ gisteravond vertelde Bert Renders uit Posterholt over het noodlottige ongeval van zijn zoon Kwint. Hij zag de beelden op het internet voordat hij het hoorde van de politie: “Het delen van dit soort beelden moet verboden worden.”

In oktober 2018 zag de broer van Kwint op L1 een nieuwsbericht met de kop ‘Dodelijk motorongeluk’. Hij herkende direct de motor op de afbeelding. “Dus nog voordat de politie me op de hoogte kon brengen, kreeg ik het nieuws te horen”, zegt Bert.

Verbod
Hij sprak erover tijdens ‘De Hofbar’ waarin het ging over het fotograferen van ongelukken en het delen van het beeldmateriaal. Want steeds vaker gaan mensen als ze een ongeluk zien gebeuren dat filmen. Waarom doen ze dat en wat voor effect heeft het op slachtoffers en nabestaanden? En wat is de rol van de media?

Bert geeft aan dat het grote invloed heeft gehad op hem. “Wat er nog bij komt, is dat wat op internet staat, er voor altijd op blijft staan. Dat is verschrikkelijk voor nabestaanden. Ik heb niets tegen fotograferen, maar op het moment dat je het deelt, moet het strafbaar zijn.”

Beleid MLA
Sinds medio 2018 heeft MLA er bewust voor gekozen om geen 112-nieuws meer te plaatsen. Enerzijds omdat het in de meeste gevallen geen nieuwswaarde heeft, anderzijds om ervoor te zorgen dat de politie de nabestaanden van slachtoffers van dodelijke ongelukken op een zorgvuldige manier op de hoogte kan stellen.

Vorig artikelMantelzorg en corona
Volgend artikelOnline oplichting tijdens coronacrisis