Transport IC-patiënten naar andere ziekenhuizen

ambulancebus kan zes coronapatiënten tegelijk vervoeren

De overplaatsingen van Limburgse en Brabantse IC-patiënten naar ziekenhuizen boven de rivieren wordt goed opgepakt.

Naast het vervoer van (IC-) patiënten m.b.v. ambulances zal er in Weert vanaf 24 maart ook vervoer via een traumahelikopter ingezet worden. Voor het landen gebruikt de traumahelikopter het achterste gedeelte van het parkeerdek dat daarvoor is afgezet. Het blijft mogelijk om auto’s te parkeren op het bovendek.

Bij de beelden van coronapatiënten die deze dagen worden overgebracht van Brabantse ziekenhuizen naar ziekenhuizen elders in het land valt vooral één voertuig op: de ambulancebus. Deze kan zes patiënten tegelijk vervoeren en beschikt over alle medische apparatuur en andere voorzieningen om ze in de bus te kunnen behandelen.

ambulancebus die zes coronapatiënten tegelijk kan vervoeren
Vorig artikelIngebruikname SJG triagetent achterzijde ziekenhuis voor patiënten Spoedeisende Hulp
Volgend artikelHendrix belettering maakt displays ter bescherming van caissière en klant