Home Cultuur Ook streep door Bevrijdingsfestival in Roermond

Ook streep door Bevrijdingsfestival in Roermond

Beeld: bevrijdingsfestivallimburg.nl

ROERMOND – Als gevolg van de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus gaat het Bevrijdingsfestival in Roermond dit jaar niet door.

Gisteren maakte het kabinet bekend dat alle bijeenkomsten tot 1 juni verboden worden.

Geen andere datum
Aanvankelijk golden de maatregelen tot 6 april. Die periode is nu verlengd. Een woordvoerder van de stichting Bevrijdingsfestival Limburg zegt tegenover 1Limburg dat het Bevrijdingsfestival Limburg gaat over vrijheid vieren op 5 mei en de stichting een andere datum niet passend vindt.

De organisatie zag de afgelasting al aankomen en voerde daarover ook verschillende gesprekken. “We zijn blij dat daar nu duidelijkheid over is gekomen. We vinden het heel spijtig, maar de veiligheid van bezoekers, medewerkers en bands staat voorop.”