Weertenaar Jos Poell in Italië roept op: Blijf thuis!

BERGAMO | WEERT – Volgens oud Weertenaar Jos Poell (52) die in Italië woont, is het noodzakelijk dat ook ons land in complete lockdown gaat. De Weertenaar wil de Weertenaren waarschuwen en roept op om de internationale richtlijnen op te volgen. In Italië moeten ziekenhuizen regelmatig patiënten weigeren, omdat ze de situatie voorlopig niet onder controle krijgen.

Jos Poell woont en werkt sinds 2002 in Italië in het dorpje Chignolo d’Isola vlakbij Bergamo in de regio Lombardije. Daar zijn door het coronavirus inmiddels 2.150 mensen overleden en over de 2.000 patiënten hersteld. Poell ‘Ik heb tenminste twee collega’s die met het virus besmet zijn. Een daarvan is herstellend maar is zijn reuk en smaak kwijt. De andere collega ligt nog op de IC en ze krijgen hem niet van het zuurstof af, hij ligt er al 2 weken aan. En dat is een ander probleem. De mensen blijven heel lang op de IC en de bedden komen niet vrij. Ik roep daarom iedereen op blijf binnen en houd afstand’.

Bekijk hier beelden van rijen doodskisten in de kerk van Bergamo. Filmpje werd geplaatst door de Italiaanse krant Il messaggero.it.

 

Vorig artikelVrijwillige lockdown winkelketens
Volgend artikelGratis maaltijden medewerkers SJG ziekenhuis