VDL Nedcar in Born voorlopig dicht

BORN – VDL Nedcar gaat tot en met 20 april dicht vanwege het coronavirus. Vandaag en morgen gaat de autofabriek gecontroleerd afbouwen, zodat de deur vanaf vrijdag dicht kan. Het coronavirus zorgt voor een tekort aan kritische onderdelen om nog MINI’s en de BMW X1 te blijven produceren, meldt VDL Nedcar.

Woensdagmorgen kwam BMW al met de mededeling dat alle fabrieken in Europa en Zuid-Afrika vier weken dichtgingen. VDL Nedcar liet toen nog weten dat niet te doen, maar omdat de autofabriek in Born afhankelijk is van dezelfde leveranciers stokt de bevoorrading van onderdelen. Ook andere automerken hebben hun fabrieken gesloten, zoals Peugot, Fiat, Chrysler, Renault, Daimler, VW, DAF en Toyota. Dat terwijl de autoproductie in China weer is opgestart. Het coronavirus treft de branche hard, zeker nu ze in een transitiefase naar elektrische auto’s zit.

Voor de circa 5.000 medewerkers van VDL Nedcar zal een beroep gedaan worden op de noodmaatregelen van het kabinet.

Vorig artikelWeekmarkt Weert gaat voorlopig niet door
Volgend artikelUitstel van betaling lokale belastingen voor ondernemers