Beoordelen van patiënten SJG in tenten

WEERT – Vandaag zijn medical-units en tenten geplaatst bij de achteringang van de Spoed Eisende Hulp.

Op deze locatie zal de zogenaamde triage (Triage is het beoordelen van slachtoffers zoals bij grote(re) ongevallen, rampen, pandemieën en de Spoedeisende hulp-afdeling in ziekenhuizen, in verschillende categorieën verdeeld naar de ernst van de verwondingen of ziektebeeld) van patiënten gaan plaatsvinden.

Artsen en verpleegkundigen onderzoeken met welke klachten patiënten naar het ziekenhuis komen en zorgen ervoor dat coronapositieve patiënten of patiënten met een verdenking op coronabesmetting ‘gescheiden’ worden van de andere patiëntenstroom. Dit alles natuurlijk om besmetting te voorkomen. Ook staat op deze locatie een mobiele CT-scan waarmee longfoto’s gemaakt kunnen worden. Medewerkers en vrijwilligers zijn druk doende om e.e.a. operationeel te maken.

 

 

Vorig artikelGrensovergang Kinrooi – Weert dicht
Volgend artikelSoepelere regels bevoorrading winkels