Speciale HEMA IJzeren Man Jubileum Volksloop ook afgelast

WEERT – De speciale HEMA IJzeren Man Jubileum Volksloop gaat wegens omstandigheden op 5 april niet door. Wij begrijpen dat dit heel erg jammer is. Maar het is niet anders. Veiligheid gaat boven alles en voorkomen is beter dan genezen.

Besluit
Coördinator Wim Janssen licht dit verder toe: “Naar aanleiding van de aangekondigde maatregelen, waaronder de verlenging van het verbod op sportwedstrijden tot 6 april, hebben wij helaas moeten besluiten de HEMA IJzeren Man Volksloop van 5 april te annuleren.

De organisatie neemt dit besluit omdat de veiligheid van onze vrijwilligers, sporters en natuurlijk ook het publiek van cruciaal belang is. De maatregelen zoals het kabinet heeft afgekondigd nemen wij daarom in acht. De veiligheid kan op dit moment alleen worden gewaarborgd als we ons strikt aan de maatregelen houden. Dit is noodzakelijk om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen.”

40-jarig jubileum
Op 5 april 2020 bestaat de Hema IJzeren Man Loop (Volksloop) 40 jaar. Dit zou eigenlijk gevierd worden met een unieke Jubileum Volksloop en de daaraan gekoppelde festiviteiten. Hier vloeit verder uit voort dat álle voorinschrijvingen zijn stopgezet, de kleurplaatwedstrijd en de speciale jeugdloop ook niet zullen doorgaan.
Als er een moment aanbreekt waarop de situatie zoals hij nu is, in positieve zin zal veranderen, gaan we kijken wanneer we het 40 jarig alsnog kunnen vieren. Zodra er weer sportevenementen gehouden mogen worden, zal net als voorheen, op iedere eerste zondag van de maand de loop weer starten zoals u gewend bent.
U krijgt nog een datum te horen waarop de jubileumloop wél zal plaatsvinden.

Nog even dit…

Let goed op elkaar en sterkte de komende tijd! Heel veel beterschap gewenst aan iedereen die nu wellicht ziek is en als jullie hulp nodig hebben, laat dat dan weten. Help elkaar waar nodig! De mensen die nu gezond zijn kunnen immers met een klein gebaar een groot verschil maken.

Groet,
Wim Janssen
AV Weert – Coördinator “Hema IJzeren Man Volksloop”
Posno-Sport “de sportzaak”