SJG neemt vergaande maatregelen om coronavirus op afstand te houden

SJG Weert

WEERT – Vandaag maakte SJG bestuurder Inge de Wit het volgende bekend in haar blog. ‘Er is géén bezoek meer is toegestaan in SJG Weert. Met deze ingrijpende maatregel, die maandag 16 maart om 18.00 uur van kracht is geworden, willen we verdere verspreiding van het coronavirus in ons ziekenhuis voorkomen. Voor zieke kinderen en patiënten die stervende of ernstig verward zijn, maken we vanzelfsprekend een uitzondering. Zij mogen nog bezoek ontvangen, onder strikte voorwaarden en in overleg met de dienstdoende arts of verpleegkundige.

De actuele situatie in Weert is als volgt:

  • Op dit moment zijn er vijf coronavirus-patiënten in SJG Weert. Zij worden in quarantaine verpleegd in speciale isolatiekamers met onderdruk.
  • Algeheel bezoekverbod. Vanaf maandag 16 maart geldt er vanaf 18:00 uur een algeheel bezoekverbod voor het ziekenhuis. Uitzonderingen op dit bezoekverbod zijn er voor familie van opgenomen kinderen en delirante en terminale patiënten. Uiteraard in overleg met de verpleging en/of arts.
  • Alle uitstelbare zorg wordt uitgesteld, met als doel om het aantal mensen (patiëntbewegingen) in het ziekenhuis zo laag mogelijk te houden en mankracht en middelen te sparen. Dit geldt voor operaties en ingrepen, maar ook voor poliklinische zorg en onderzoeken voor medische beeldvorming. De behandelend specialist beslist overigens welke zorg uitstelbaar is. Patiënten worden hierover telefonisch benaderd.
  • In de loop van de week worden op het ziekenhuisterrein speciale tenten geplaatst voor de acute opvang en triage van mensen met ernstige luchtwegklachten. We scheiden daarmee de patiëntenstromen, zodat de kans op besmetting van medewerkers en andere patiënten geminimaliseerd is.
  • Het crisisteam heeft besloten dat de 4e etage geschikt wordt gemaakt voor opname van alleen maar corona-positieve en corona-verdachte patiënten. De voorbereidingen hierop zijn in volle gang zodat de afdeling zo snel mogelijk in gebruik kan worden genomen.
Vorig artikelPunt Welzijn opent telefoonnummer voor #CoronaHulpWeert
Volgend artikel‘Open Inloop’ Ospels Steunpunt vervalt i.v.m Coronavirus