Punt Welzijn opent telefoonnummer voor #CoronaHulpWeert

WEERT – Vanaf dinsdag 17 maart 09.00 uur stelt Punt Welzijn tijdelijk haar algemene telefoonnummer 0495-697900 beschikbaar voor vraag en aanbod van praktische hulp rondom de corona crisis. Dit telefoonnummer  is gekoppeld aan de hulpactie Corona Hulp Weert welke al op Facebook gestart was door Bart Maes van mlastories.nl  

Mensen die een hulpvraag hebben kunnen deze via het telefoonnummer doorgeven. Medewerkers van Punt Welzijn proberen tijdens dit telefoongesprek direct een match te maken met een hulpaanbieder. Lukt dat niet direct dan zoeken we naar mogelijkheden om aan de vraag te voldoen.

Een hulpaanbieder kan via een google formulier en via het telefoonnummer, een aanbod doen om iemand te helpen op het gebied van bijvoorbeeld boodschappen doen, hond uitlaten, medicatie ophalen of het bieden van een luisterend oor. Het Google formulier wordt gedeeld via de facebook groep Corona Hulp Weert en via zoveel mogelijk andere (social) media. Laten we samen in beweging komen om voor elkaar te zorgen.

Bellen kan van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 uur en tussen 13.00 en 17.00 uur. Op 17 maart wordt ook gestart met het verspreiden van flyers met informatie over Corona Hulp Weert. Zie ook www.coronahulpweert.nl

 

Vorig artikelVanuit Italië: Locked-up en fucked-up
Volgend artikelSJG neemt vergaande maatregelen om coronavirus op afstand te houden