Paterskerk groen verlicht i.v.m. St. Patrick’s Day

Paterskerk_St. Patrick's day

WEERT – Dinsdag 17 maart is het St.Patrick’s Day, dè nationale feestdag van Ierland. Maar het wordt over de hele wereld, door Ieren en niet-Ieren, gevierd. En niet alleen op 17 maart, maar ook de dagen ervoor en erna.

Tijdens deze dagen gaan alle Ieren (en niet-Ieren) in het groen verkleed en in alle pubs is muziek en vermaak. Op st. Patrick’s Day zelf trekt er door Dublin een grote, indrukwekkende parade, met deelnemers uit heel de wereld. Stichting Kej Sjiek zet de Paterskerk in Weert dan in een groen licht.

Bart Maes (Paterskerk) en Ger Comyns (Patricksday Weert)

Het licht werd zondagavond getest initiatiefnemer Ger Comyms bracht Bart Maes bestuurslid van de Paterskerk voor de gelegenheid een fles Jameson Irish Whiskey mee.