Hockey: 4-3 verlies voor Weert D1 vs Rood-Wit

AERDENHOUT | WEERT – De hockeydames van Weert begonnen de hervatting van de competitie aan de andere kant van het land tegen Rood-Wit dames 1 (Aerdenhout). Vier minuten voor tijd hielden de ploegen elkaar in evenwicht, maar vlak voor het eindsignaal maakte de thuisploeg het winnende doelpunt. Weert verloor met 4-3.

Na een rommelige voorbereiding waarin Weert te maken had met blessures en een ziekenboeg, stond het nu voor het eerst met een complete selectie op het veld. De wedstrijd begon rustig waarbij het spel veel op en neer ging. Weert speelde sterk en wist in de zesde minuut op voorsprong te komen door een strak backhandschot van Zoé Dujardin.

Drie minuten later viel alweer de gelijkmaker. De resterende minuten in de eerste helft werden er grote kansen gecreëerd door Weert, maar een doelpunt maken lukte steeds net niet. Rood-wit wist daarentegen goed met hun kansen om te gaan en maakte voor rust nog de 2-1 en de 3-1.

Ondanks een achterstand gingen de Limburgse dames niet met een vervelend gevoel de kleedkamer in. Er werd goed aan de afspraken gehouden en grote fouten werden nauwelijks gemaakt.

Eenmaal terug binnen de lijnen wist Jasmina Smolenaars binnen 60 seconde de aansluitingstreffer te maken. Het vertrouwen groeide waardoor Weert nog meer druk ging zetten. Rood-wit kreeg het lastig en begon meer fouten te maken. Het was Iris Sauve die van een van deze fouten wist te profiteren door vanaf een onmogelijke positief op de achterlijn de bal in het dak te schieten: 3-3.

In het vierde en tevens laatste kwart gebeurde er niet heel veel. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af met kansen voor beide ploegen. Na balverlies van Weert wist Rood-Wit vier minuten voor tijd alsnog de 4-3 te maken. Opnieuw verlies voor de dames van Weert, maar er wordt met veel vertrouwen gekeken naar komende zondag.

Weert speelt dan thuis om 12:45 een belangrijke wedstrijd tegen de nummer 8 op de ranglijst: Alliance uit Heemstede.

Vorig artikelGoodbye, Norma Jeane krijgt 4 sterren
Volgend artikelHogeschool PXL sluit preventief tijdelijk de deuren vanwege coronavirus