Antje Award voor Maria Bakx-Murkens

coƶrdinator van het Toon Hermans Huis Weert

WEERT – Voor de inmiddels 24ste keer werd dit jaar de Antje Award uitgereikt dit jaar aan Maria Bakx-Murkens (1948) coƶrdinator van het Toon Hermans Huis Weert. Dit gebeurde woensdagavond tijdens een drukbezochte bijeenkomst van Female Netwerk Weert in de monumentale Paterskerk aan de Biest die voor de gelegenheid bijzonder werd aangelicht.

In 2019 heeft Female zich verbonden aan de Antje Award. Voorzitter Carla van de Wetering: ā€œDe prijs is vernoemd naar misschien wel de bekendste vrouwelijke ondernemer van Weert, Antje van de Statie. De award wordt voor de 24ste keer uitgereikt aan een vrouw woonachtig en/of werkzaam in Weert, die een bijdrage levert aan de bewustwording van de individuele vrouw en/of een bijdrage levert aan de verbetering van de maatschappelijke positie van vrouwen.ā€

In samenwerking met Carin Rosbergen, organisator van de Antje Award, is besloten om de uitreiking van de award te laten samenvallen met de jaarlijkse Female bijeenkomst in het kader van de Internationale Vrouwendag. De Antje Award past prima bij de doelstelling van Female om ondernemende vrouwen te versterken door ze met elkaar te verbinden.

De prijs vernoemd naar mevrouw Pallandt-Hendrix die tot 1926 Weerter vlaaitjes verkocht aan de treinreizigers en beter bekend staat als Antje van de Statie, is bedoeld voor een vrouw die iets bijzonders heeft gedaan voor de Weerter gemeenschap.

Antje Award 2020
Ze is betrokken, inspireert, motiveert en zegt zelden nee. En in een zorgzame omgeving maakt zij het verschil. In een omgeving waar vrouwen toevallig of misschien ook niet bovengemiddeld vertegenwoordigd zijn. Antje 2020 is actief in een specifieke gemeenschap die onze steun verdient en ons het vertrouwen geeft dat als wij onverhoopt steun nodig hebben deze ook zullen ontvangen. Mede door haar inbreng voelt het voor iedereen, gast Ć©n vrijwilliger, als een warm bad. En dan bedoelen ze gast en vrijwilliger van het Toon Hermans Huis. Want de Antje Award 2020 gaat naar Maria Bakx-Murkens.

Over Maria Bakx-Murkens
Vanaf de oprichting in 2009 de dagelijkse leiding als intern coƶrdinator van het Toon Hermans Huis Weert. Een inloophuis met momenteel zoā€™n 65 vrijwilligers.

Zij stuurt de administratie/het secretariaat aan waar drie dames diverse taken zoals het registratie van gasten, workshops, planning, flyers, kas, boodschappen, facebook, versturen van jaarverslag en nieuwsbrief aan sponsoren uitvoeren. Ze begeleidt ook de grote groep van -goed en specifiek opgeleide- gastvrouwen/gastheren, projectvrijwilligers, oproepkrachten en aanbieders van activiteiten, workshops en wellness. Behalve de administratieve rompslomp, hoort hier uiteraard ook regelmatig overleg bij.

Bovendien bezoekt Maria afwisselend met extern coƶrdinator Tanja Kools de bestuurs- (beslissingen worden in nauw overleg met het bestuur genomen) en IPSO (Instellingen PsychoSociale Oncologie) vergaderingen. Indien nodig vervangt zij de extern coƶrdinator bij het in ontvangst nemen van giften, het ontvangen van groepen voor rondleidingen in het huis.

Ook de gezellige vrijwilligersborrel, de kerst- en zomerpresentjes etc. etc. worden door haar met liefde en aandacht verzorgd. Maria is betrokken, inspireert, motiveert, zegt zelden nee. Mede door haar inbreng voelt het Huis voor iedereen, gast Ć©n vrijwilliger, als een warm bad.

Fotoreportage: Mario de Heer

Vorig artikelIn SJG Weert zijn 4 nieuwe coronabesmettingen
Volgend artikelWieƫrter kwis uitgesteld door Coronavirus