Weertenaar Emile Bruschinski benoemd tot Honorair Consul van de Republiek Letland

Opening Honorair Consulaat van de Republiek Letland in Weert

WEERT – Weertenaar Emile Bruschinski (1976) werd begin dit jaar benoemd tot Honorair Consul van de Republiek Letland. Op dinsdag 17 maart aanstaande wordt in Weert het Honorair Consulaat van de Republiek Letland geopend in aanwezigheid van de Letse Ambassadeur Hare Excellentie mevrouw Aiga Liepina.

De opening van het consulaat vindt tegelijkertijd plaats met een inkomende handelsmissie van Letse bedrijven op het gebied van metaalbewerking en engineering. Voorafgaand aan de opening zal een matchmaking plaatsvinden tussen Nederlandse bedrijven en de Letse delegatie om nadere samenwerking op economisch gebied te verkennen.

Het Consulaat wordt gevestigd op het hoofdkantoor van de Weerter onderneming ESEP Milieutechniek, gelegen op bedrijvenpark Kampershoek. Emile Bruschinski, directeur eigenaar van ESEP, is begin dit jaar benoemd tot honorair consul van Letland in Limburg en Brabant.

Ambassade van Letland in Den Haag met een aantal andere honorair consuls en economische attachés

Het consulaat kan worden gezien als een verlengstuk van de Ambassade en heeft mede als doel het bevorderen van de economische, wetenschappelijke en culturele relaties tussen Nederland en Letland.