Hockey: Heren Weert winnen uitwedstrijd in Maastricht

MAASTRICHT | WEERT – In de eerste wedstrijd sinds de winterstop hebben de heren van Weert goede zaken gedaan door uit van Maastricht te winnen. MHC stond voorafgaand aan het duel één plek hoger op de ranglijst en door deze overwinning klimt Weert over hen heen naar de zesde plaats.

Tijdens de winterstop is er het nodige veranderd in de Maastrichtse selectie: zowel de hoofdcoach als een aantal spelers zijn halverwege het seizoen vertrokken. Ties Willems is aangesteld als nieuwe hoofdcoach van MHC. Willems is een oude bekende voor de wat oudere spelers van de Weerter selectie: van 2012 tot 2014 was hij hoofdcoach in Weert.

De wedstrijd begon rustig, beide ploegen tastten elkaar voorzichtig af. Weert kreeg enkele kansen maar wist deze niet om te zetten in doelpunten. Maastricht deed af en toe iets terug via een snelle tegenaanval, maar kwam ook niet tot scoren. Zo bleef de gehele eerste helft doelpuntloos en werd er met een stand van 0-0 gepauzeerd.

Na de rust was het Weert dat als eerste op zoek naar de overwinning ging. Een solo van Cryn Jannes mondde uit in een enorme kans. Via enkele sticks belandde de bal voor de stick van Daan Absil, die met een behendig schepje de Maastrichtse doelman kansloos liet en zo tekende voor de 0-1.

Maastricht ging direct in de tegenaanval en besloot veel druk op de Weerter verdediging uit te gaan oefenen. Weert kon hier niet goed mee omgaan en werd slordig. Maastricht kwam zo al snel tot grote kansen en via een strafcorner scoorden zij de gelijkmaker.

Het offensief dat Maastricht geopend had om gelijk te maken werd niet doorgezet en Weert kon weer op zoek naar de voorsprong. Die voorsprong kwam er via Daan Verheul na een goed uitgespeelde een strafcornervariant. Met nog tien minuten te spelen stond het 1-2 voor Weert. Maastricht zette opnieuw aan en kwam tot meerdere kansen. Weert-doelman Pim Absil wist met enkele knappe reddingen tot de laatste minuut zijn doel schoon te houden en zo de overwinning over de streep te trekken.

Weert bezet nu de zesde plaats in het klassement en kan de volgende week het gat naar de nummer vijf verkleinen tot één punt als het thuis weet te winnen van het Veldhovense Basko. Maastricht heeft een zware pot op het programma staan tegen koploper HOD.