Eerste Corona-virus patiënt in Weert

WEERT – Er is in SJG Weert één patiënt positief getest op COVID-19 (Corona-virus). Deze persoon wordt momenteel volgens de richtlijnen in strikte isolatie verzorgd. De opname heeft geen gevolgen voor de dienstverlening van het SJG. 

De patiënt is recent opgenomen en er zijn diverse testen uitgevoerd. Weliswaar voldeed de patiënt niet aan het risicoprofiel Corona, maar sinds vorige week test het lab bij een aantal testen ook op Corona. Deze test bleek positief. Er vindt nog een standaard bevestigingstest plaats. Inmiddels is een contactonderzoek opgestart om eventuele verdere verspreiding in kaart te brengen. Ook is de route die de persoon binnen het ziekenhuis heeft afgelegd in kaart gebracht. Iedereen die in contact is geweest met de patiënt, is persoonlijk op de hoogte gesteld.

Om verspreiding van het virus te minimaliseren zijn al enige tijd maatregelen van kracht binnen SJG Weert.

Update 10 maart 18.10 uur
Sinds gisteren zijn er 61 nieuwe patiënten bij het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  gemeld. Hiermee komt het totaal aantal positieve testen op 382.

Van de 382 zijn er 161 besmet geraakt in het buitenland. Voor 156 gevallen is de bron onbekend of is onderzoek nog gaande. Ruim de helft daarvan woont in Noord-Brabant. De meeste mensen die positief zijn getest, wonen in de provincie Noord-Brabant: 157 personen. In de provincie Utrecht wonen 55 gemelde gevallen. Maandag is een patiënt overleden, een 78-jarige met een kwetsbare gezondheid. In totaal zijn nu 4 personen met het coronavirus overleden.

Vorig artikelSef Jungheim door naar kwart finale NK turnen
Volgend artikelSJG Weert: één bezoeker per patiënt per dag