BAL hard op weg naar de playoffs!

Winst tegen Den Helder Suns

Weert – Hoewel het seizoen van Basketbal Academie Limburg al geslaagd zou zijn wanneer het voor het eerst in jaren eens niet onderaan de competitie zou eindigen, zit er dit jaar meer in het vat voor de talenten van de Basketbal Academie. De playoffs zijn binnen handbereik. Hiervoor stonden twee belangrijke wedstrijden op het programma.

Op zaterdag 7 maart kwam Den Helder naar Sporthal Boshoven. In een afgeladen theater van de sport hervond BAL weer wat winnen is, uitslag 76-73. Een belangrijke overwinning, want het verschil met Den Helder was op de ranglijst maar twee punten. In een spannende wedstrijd maakte BAL na rust het verschil. Een ijzersterke game werd uit het vuur gesleept. Een verslag lees je hier. Met deze overwinning werd het verschil op de ranglijst weer 4 punten. Met nog 8 wedstrijden te gaan, lijken de playoffs binnen handbereik. Van de 8, speelt BAL nog twee wedstrijden tegen directe concurrenten Den Helder Suns en Apollo Amsterdam.

Twee dagen eerder werd verloren van Aris Leeuwarden. In een gelijkopgaande wedstrijd was het stuivertje wisselen wat betreft de voorsprong in de wedstrijd. In de slotseconde weet Aris Leeuwarden met een vrije worp de wedstrijd te beslissen, uitslag 59-60. Hierdoor sluipt Aris Leeuwarden ietsje dichterbij de jonge Weerter talenten. Een verslag lees je hier.

Op het programma staan nu drie uitwedstrijden alvorens het vlaggenschip van de Basketbal Academie weer in eigen huis mag spelen. BAL neemt het op tegen ZZ Leiden, Feyenoord Rotterdam en Landstede Hammers. Op 11 april is de eerstvolgende thuiswedstrijd in Sporthal Boshoven. Dan tegen Heroes Den Bos

ch, waarvan bij de vorige ontmoeting nog verrassend werd gewonnen.

Vorig artikelGezond Nederweert en ‘Wat u daarover zou moeten weten’
Volgend artikelEerste Corona-virus patiënt in Venlo