480ste editie Hema IJzeren Man Loop daverend succes

WEERT – In de geschiedenis van de sport zijn er tal van momenten waarop knappe staaltjes worden getoond. Je kent vast ook wel zo’n moment. Zulke momenten behoren tot de absolute crème de la crème. Zij belichamen de briljante uitoefening van de professie van sport. Maar ook klein opgezette projecten die in het begin een nog onzekere start kennen, omdat het beoogde resultaat nog niet kan worden voorzien, kent in het Limburgse Weert een waar pareltje. Het is er één uit duizenden: de Hema IJzeren Man Loop.

Tekst en foto’s: Rob Timmermans

Gouden zonnestralen beschijnen de bomen in het bos en dompelen natuurgebied IJzeren Man een mystieke gloed, terwijl tientallen mensen hun beste beentje voor zetten. De 480ste editie van de befaamde Hema IJzeren Man volksloop is gestart. De wind speelt slechts een bescheiden rol en op enkele plaatsen fonkelde de zon reflecterend in een nietige plas regenwater. De lopers waren weer massaal aanwezig en het deelnemersaantal kent, niet voor het eerst, een gestage groei. De aanwas bestaat nu uit méér dan 160 deelnemers voor de zeven verschillende afstanden. En zij komen ook nu van heinde en verre.

Groeiende bekendheid, ook op Europees niveau
Zo zijn er mensen afkomstig uit Helmond, Tegelen en Veldhoven. Maar ook wordt België goed vertegenwoordigd. De Belgen uit Lommel, Kapellen en Neeroeteren weten inmiddels hun weg te vinden naar Weert, evenals de Duitsers. Er lopen zelfs mensen mee die wonen in Aken! Op Europees niveau scoort de Weerter trimloop schijnbaar ook steeds beter en dat is bijzonder. Zie hier het voordeel van social media en de ouderwetse mond-op-mond reclame. Het samen beoefenen van sport verbindt mensen of het nu professioneel is of gewoon voor de lol. Daarom komen veel lopers ook steeds terug.

Tweehonderd deelnames
Wil Boskeljon heeft vandaag een behoorlijke prestatie geleverd! Tweehonderd keer meedoen staat gelijk aan iets meer dan 16.5 jaar lang trouw aan de start verschijnen. Goed gedaan, Wil! De organisatie en de vrijwilligers zijn blij met zulke deelnemers. Zij zijn de vaste kern die onze trimloop op ongeëvenaarde wijze gestalte geven.

Sponsoren
De Volksloop komt mede tot stand door Hema, Posno Sport, Bier en Spijzenlokaal Dennenoord, Erkens Fietstechniek, Gotcha en Leef Studio.