Immunotherapie hype of hoop?

Dr. Lizza Hendriks

WEERT – Immunotherapie groeide in korte tijd uit tot een van de meest onderzochte en hoopgevende kankerbehandelingen. De therapie helpt het afweersysteem, zodat de afweercellen van de patiënt kankercellen opsporen en vernietigen.

Op uitnodiging van het Toon Hermans Huis Weert vertelt Dr. Lizza Hendriks van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ op woensdag 11 maart a.s. over haar ervaringen met deze relatief nieuwe methode van kankerbehandeling. De avond wordt gehouden in Theater de Huiskamer, ingang St.-Raphaëlpad. Aanvang 19.30 uur, gratis toegang, wel vooraf aanmelden via [email protected] of via 0495-541444.

Immunotherapie
Onderzoekers werken internationaal aan verschillende manieren om afweercellen te helpen kanker te herkennen als lichaamsvreemd en daarop te reageren. Eén van deze onderzoekers is de in Ospel geboren Dr. Lizza Hendriks. In 2019 won zij de prestigieuze Dirkje Postma Talent Award, een stimuleringssubsidie van het Longfonds voor excellerende onderzoekers. Dr. Lizza Hendriks is longarts, gespecialiseerd in longkanker, in het Maastricht Universitair Medisch Centrum+. In haar lezing vertelt zij wat we verstaan onder immunotherapie bij kanker en over haar ervaringen met deze therapie vanuit meerdere invalshoeken (niet alleen bij longkanker). Ook zal zij ingaan op de meest recente ontwikkelingen en de verwachtingen op korte en langere termijn. Naast informatie en praktische tips, is er deze avond volop ruimte om vragen te stellen.

Aanmelden
Deze bijzondere avond wordt gehouden op woensdag 11 maart in theater de Huiskamer, St.-Raphaëlpad in Weert en begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. De entree is gratis. Aanmelden noodzakelijk via [email protected] of telefonisch 0495-541444.

Vorig artikelPostcodeStraatprijs van 162.500 euro valt in Grathem
Volgend artikelBaanbrekend Limburgs onderzoek naar fluctuaties markten