Wichter van Wieërt trekken door stad

WEERT – Menig Weertenaar slaakt een zucht van opluchting als maandagmiddag de Wichteroptocht van 2020 aan hen voorbij trekt. Ondanks het grauwe wolkendek waaruit wel wat regen valt, is dit nu géén spelbreker die roet in het eten gooit, zoals de wind dat wel was voor de Rogsteakersoptocht. Gelukkig is het nu anders en is de Stationsstraat in Weert ook nu de “place to be” voor wie de Wichteroptocht van 2020 wil zien.

Tekst en foto’s: Rob Timmermans

Het publiek en alle deelnemende “Wichter van Wieert” genieten zichtbaar. Met hun kleurrijke “pekskes” geven zij de beregende straten weer wat nodige kleur. Het carnavaleske feestgedruis is er beslist niet minder om en de goede sfeer zorgt voor veel vrolijke gezichten. Als eenmaal het startsein is gegeven, trekt de Wichteroptocht vanuit de Stationsstraat door de binnenstad. Een eveneens bont gezelschap kleurt de route en veel toeschouwers juichen naar de kinderen. Met hier en daar een aanmoediging trotseren de de kinderen de regen zonder enige moeite en gelukkig weet hun enthousiasme van geen wijken. Glimlachend en stralend van oor tot oor passeert het ene na het andere nummer, uiteraard gadegeslagen door toeschouwers die hartelijk kunnen lachen om de humoristische teksten die op borden te lezen zijn. Ook de Prinsenwagen mag niet ontbreken en de kinderen op die wagen maken van de gelegenheid gebruik om de mensen zoveel mogelijk te bestrooien met serpentines en confetti.

Poort van Limburg
Dit jaar eindigt de Wichteroptocht bij de Poort van Limburg en veel carnavalvierders zullen hier, net als elders, nog wel even flink doofresten! Hopelijk proosten ze op mooi weer voor volgend jaar! Een zonovergoten Carnaval 2021…. Nu hopen dat die voorspelling waarheid wordt!