Samen met bewoners AZC bouwen aan praalwagens

CRANENDONCK – Het is een gezellige drukte in de bouwloods waar de praalwagens in de steiger staan. Kleur overal, tikkende hamers en zo nu en dan het geluid van een schaafmachine. Alles wordt overzien door Bert Verhees van carnavalsvereniging de Flausmause, al 43 jaar de drijvende kracht achter de bouw van vele mooie praalwagens. Wagens die meedoen aan de optochten in de eigen gemeente maar ook daarbuiten, tot in België.

Tussen de leden van de carnavalsvereniging en bewoners van het Thomashuis, die elk jaar enthousiast meedoen met de optocht in Budel-Schoot met hun eigen wagen, lopen ook vier bewoners van het azc. Zij werken ijverig meen aan de realisatie van de 34 meter lange praalwagen. Ook wethouder Marcel is geïnteresseerd en neemt een kijkje in de loods.

AZC
Bert haalt dagelijks de asielzoekers op en brengt ze  in de avond weer terug naar het azc. “Overdag ben ik altijd hier, dus kan ik dat doen. In de avond komen de mensen van de ‘club’. De vier azc-bewoners  zijn zo enthousiast om dit te doen, ze hebben ook echt iets met carnaval en vinden het prachtig.” Gemeentemedewerker Noud van Leeuwen was contactpersoon met het COA en regelde het contact. Dat resulteerde in groot enthousiasme onder de bewoners van het azc. “Maar ik kon er maar vier in mijn auto meenemen, vandaar dat het daarbij is gebleven.”  Thomashuisbewoner Rolf Jansen: Ons thema is dit jaar:  “als je haar maar goed zit”, dit is onze kappersauto. We doen ieder jaar mee en het is keigezellig.”