Duvelse opening van de Koldergallereej

WEERT – Op vrijdagavond werd de jaarlijkse Koldergallereej in de café de Tramhalte geopend met het voorstellen van de aanwezige Kolderkunstenaars door Iris van der Zanden en Brenda van Lierop. Thema van de jaarlijkse kolderexpositie is “Waat un Pertret”. 

Het hele café hangt weer vol bizarre ‘pertretten’, die op 28 februari met de hoogste bieder mee naar huis mogen. Tot die dag zijn ze nog dagelijks te bezichtigen.

De dames van de Ladies Circle, die een serie groepscollages gemaakt hadden voor het goede doel legden uit waar de opbrengst van de veiling naar toe zou gaan. De jaarlijkse schenking van Jan Tullemans en de opbrengst van het hoogtepunt van de avond gaat naar de vluchtelingenkinderen op Lesbos. De Weerter komiek Charlie Wijen verraste de gasten met een droogkomische act waarin hij achtereenvolgens geluidloos een gevecht aanging met een bezoeker, een hofdame van de prins de flamenco liet dansen met twee klappertandende kunstgebitten en in een stierengevecht een kunstenaar over de kling joeg. Het al genoemde hoogtepunt van de avond bestond eruit dat wethouder Geert Gabriels en Prins Tim van de Rogstaekers, beide geschminckt en verkleed als duivel (de eigenlijke betekenis van de rog) de Koldergallereej officieel openden. Van hun metamorfose zijn foto’s gemaakt, die ook al geveild worden voor het goede doel. De stemming zat er goed in en de avond duurde nog lang. Iedereen is welkom op de veiling van de meer dan 70 kolderkunstwerken op 28 februari in café de Tramhalt.

(Foto bij artikel: Weert de Gekste)

Vorig artikelNiek Dirkx en Jo Huijnen winnen LVK 2020
Volgend artikel4×11 jaor Fanfaar Bronchitia