4×11 jaor Fanfaar Bronchitia

Pentekening Fanfaar Bronchitia door Jac de Groot

WEERT – In 1975 bedachten de Rogstaekers op op vastelaovendjsdieensdig een een “Toeet en Blaosfieest ” op te zetten. 

Iedere harmonie viel in de prijzen en kreeg een meter braadworst en de deelnemers een zak met boterhammen. Later kreeg elke deelnemer ook een herinneringsmedaille uitgereikt. Fanfraar Bronchitia was het eerste “Zaat Hermenieke” in Weert en ook meteen de eerste fanfare waar ook het bestuur een instrument bespeelde. Het repetoire bestond uitsluitend uit het vastelaovundjsliedje van d’n Dent: ‘Ut Menke’.

Bert Adiaens: ‘Daoröm, beej ’t 11 jaorig bestaonsfieest un Gouwe, veerkëntjig, singeltje 1000 kieer ’t Menke. En toen, “zaat”, oppe foto inne spuueltuin van ’t Blaakven. En zoee esj begosj en gegänge’.

De heren hebben een ‘lopende’ receptie op vastelelaovundjszaterdag vanaf 16.00 uur bij café Tramhalte.