Sluiting gebouwen Leveroy na vondst hennepkwekerij

LEVEROY – Burgemeester Op de Laak heeft besloten twee bijgebouwen bij een woning aan de Luitstraat in Leveroy voor de duur van drie maanden te sluiten met ingang van maandag 3 februari 2020. In de schuren werd in januari van dit jaar een hennepkwekerij, een hennepdrogerij en een hennepstekkerij aangetroffen.

Het besluit is genomen op basis van het zogenaamde Damoclesbeleid.

Wat is het Damoclesbeleid?
Op grond van artikel 13b Opiumwet is de burgemeester bevoegd bestuursdwang toe te passen indien in woningen of lokalen (dan wel in of op bij woningen of lokalen en daarbij behorende erven) verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn. Deze maatregel betekent dat de burgemeester een woning of lokaal en daarbij behorende erven mag sluiten.

Vorig artikelTwee weekenden Boôrebroèleft Bosseve
Volgend artikelVerwoeste bakkerij in Roermond niet herbouwd: 133 ontslagen