Medicura uit Nederweert schenkt hulpmiddelen aan Gambiaanse mindervaliden

NEDERWEERT – Hulpmiddelenspecialist Medicura uit Nederweert heeft afgelopen week een grote donatie gedaan aan Gambianen met een tijdelijke of permanente handicap.

Het bedrijf uit het Limburgse Nederweert heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Om zich op dit vlak ook humanitair in te zetten, is Medicura een samenwerking aangegaan met Caring4Mobility, een stichting in Gambia die medische hulpmiddelen verzamelt en verstrekt.

Twee kans in Gambia
Medicura eigenaar en directeur, ing. Dick van Aggel, zet zich naast zijn dagelijkse werkzaamheden in de hulpmiddelen wereld, ook in als bedrijvenambassadeur voor Oxfam Novib. “Ik was nog maar net terug van onze ondernemerstrip naar Uganda, toen ik werd benaderd door Caring4mobility. Ze kwamen met de vraag of wij over hulpmiddelen beschikken die een tweede kans verdienen in Gambia. Hier kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen, aangezien ik de situatie in deze gebieden met eigen ogen heb ervaren.”

Vrijwilligers
Vanuit de eigen zorgoutlet in Roermond heeft Medicura de stichting kunnen helpen aan ruim 300 hulpmiddelen, waaronder rolstoelen, elleboogkrukken, rollators, douchestoelen en toiletstoelen. “Ik ben vooral geïnspireerd geraakt door hun toewijding aan dit initiatief”, vertelt Dick verder. “Het is mooi om te zien dat de vrijwilligers van Caring4mobiliy zo gedreven zijn in hun werk om ervoor zorgen dat de gedoneerde hulpmiddelen een goede bestemming krijgen in Gambia.”

De container met hulpmiddelen zal naar alle waarschijnlijkheid eind februari al aankomen op de plaats van bestemming – het hulpmiddelencentrum van Caring4mobility.

Vorig artikelSuccesvolle eerste editie ‘Muziek bij de Buren’
Volgend artikelWethouder Van den Heuvel over plannen stadspark Weert