Kinrooi steekt samen met leerlingen basisschool de Wieken eerste spade in de grond

KINROOI – Dinsdag 4 februari 2020 – begint aannemer Van Beers Hoogeloon met de werken voor de verkeersveilige schoolomgeving in Molenbeersel. Vandaag werd alvast een ludiek startschot gegeven door een delegatie van het college van burgemeester en schepenen: die stak samen met een aantal leerlingen van basisschool de Wieken de eerste spade in de grond als startsein van de werken.

Burgemeester Jo Brouns: Met het dossier verkeersveilige schoolomgeving Molenbeersel gaat er al meteen een groot dossier voor deze beleidsperiode in uitvoering. Tijdens het voorbereidend traject paste studio LST het plan aan in functie van de participatie die er met de omwonenden, basisschool de Wieken en andere geïnteresseerden. Het plan verkeersveilige schoolomgeving is op die manier volledig afgestemd op de wensen van de betrokkenen.

Schepen van openbare werken Wim Rutten: Na wat voorbereidende werken – onder andere in opdracht van de Watergroep – gaat nu de Kleine Scheurestraat volledig aangepakt worden. Dit zal in verschillende fasen gebeuren die telkens een invloed hebben op het verkeer. We willen alle omwonenden en ook het schoolverkeer vragen om de aangegeven signalisatie te respecteren. Dit zijn de verschillende fasen met een vooropgestelde timing, die vanzelfsprekend afhankelijk is van de weersomstandigheden en dus hier en daar wat kan verschuiven.

Fasering van de werken
Fase 1 (4 tot en met 12 februari)
werken ter hoogte van kruispunt Kleine Scheurestraat-Smeetsstraat
Fase 2a (11 februari tot en met 6 maart)
werken in het eerste stuk van de Kleine Scheurestraat (schoolingang)
Fase 2b (19 februari tot en met 23 maart)
werken in het tweede stuk van de Kleine Scheurestraat
(vanaf de bocht tot Scheurestraat)
Fase 3 (17 maart tot en met 31 maart)
werken ter hoogte van kruispunt Kleine Scheurestraat-Scheurestraat
Fase 4 (31 maart tot en met 15 mei)
werken aan de rand van de Kleine Scheurestraat
Fase 5 (15 mei tot en met 26 mei)
plantwerken & opruimingswerken aan de rand van de Kleine Scheurestraat

De plannen per fase – inclusief de wijzigende omleidingen per fase – zijn terug te vinden op www.kinrooi.be/werken-schoolomgeving-molenbeersel.

Vorig artikelWethouder Van den Heuvel over plannen stadspark Weert
Volgend artikelYasja Ligtelijn maakt kunstposter Vastelaovend in Limburg 2020