Géén gevangenis bij de entree van de stad en toren Munttheater groene eyecatcher

alternatief, aangedragen als iconisch beeld voor de entree van Weert

WEERT – De VVD Weert vindt dat er bij de stadsbrug in Weert een markant gebouw met een iconisch ontwerp moet komen. Daarbij geeft de partij enkele voorbeelden.

De partij stelt tijdens de raadsvergadering van 5 februari voor projectontwikkelaars opdracht te geven met een ontwerp voor een bijzonder gebouw te komen. Bij haar voorstel heeft de VVD bij monde van Joost Wiezer enkele voorzetten daartoe gegeven.

Theatertoren groene eyecatcher
Ook lanceerde oud-raadslid Joey Engelen het idee om een deel van de opbrengsten van de verkoop van ‘De Roos en Rick’ te gebruiken voor gevelverbetering van het Munttheater. Volgens engelen kan de theater toren een groene eyecatcher zijn in plaats van een silotoren. Als voorbeeld noemt hij het gemeentekantoor van Venlo.