Rens I Damhuis stadsjeugdpreens van Weert

Boonte Femiêliemiddig

WEERT – Op zondig 26 januari is aan het einde van de leuke Bonte Familie Middag, Rens Damhuis uitgeroepen tot 69e Jeugdprins van Weert.

De nieuwe Heerser over de Weerter wichtervastelaovendj 2020 is op Eerste Kerstdag 2007 geboren in het Weerter Sint Jans Gasthuis als zoon van Luuk Damhuis en Cindy Frencken.
In het dagelijks leven proberen juf Ilona en juf Lynn van de Montessorischool Jeugdprins Rens I wat slimmer te maken, en dat gaat hun aardig af.

Als een échte Prins heeft Rens I twee residenties: De eerste helft van de week woont hij bij pap in de Frankenstraat op Leuken. De tweede helft van de week woont de Jeugdprins bij zijn moeder op Boshoven, op de Anemoonhof. Rens heeft een oudere broer, Stan van 13 jaar oud, en een jongere zus, Isé van 10. Bij pap op Leuken maakt kat Sheriff het huishouden compleet.

In zijn vrije tijd rent onze Jeugdprins een paar keer per week rond op de atletiekbaan van AV Weert waar hoogspringen z’n favoriete onderdeel is. Eén meter twintig is zijn persoonlijk record. Net als de meeste van zijn leeftijdsgenoten speelt Rens graag een spelletje op een of ander scherm.

Een jaar of vijf geleden vroeg Rens bij het aankleden aan zijn moeder: “Waarom moet ik eigenlijk altijd twee dezelfde sokken aan?” Waarop zijn moeder reageerde: “Rens, als jij dat niet wil, dan hoeft dat niet.” “Top!”, dacht Rens en vanaf die dag heeft Rens altijd twee verschillende sokken aan, gewoon omdat het kan en omdat iedereen zichzelf mag zijn.
Daarom heeft Jeugdprins Rens I de Orde vanne verschillendje zök ingesteld.

Samen met zijn Adjudanten Mo Philipsen, Valerie Peeters en Dylan Bouten, de Jeugdraad van Elf en de Huppelpupkes gaat Jeugdprins Rens I de Weerter wichtervastelaovendj voor onder zijn devies:
Vanaaf vandaag trék ich mien zök wat hoeëger op,
dieëze vastelaovendj zét ich Wieërt op ziêne kop!

Foto’s: Rens Koenders

Vorig artikelVan harte gefeliciteerd!
Volgend artikelOpening café ‘De Brug’ aan het Bassin