GEWELDIGE START TURNERS TENSOR

Tensor Turnen Weert
GOUD voor Wouter

VELDHOVEN – Op zaterdag 25 en zondag 26 januari vonden in Veldhoven plaatsingswedstrijden plaats voor het Nederlands kampioenschap 2020.
Voor Tensor Turnen Weert reisden 14 heren uit de benjamin talenten, 2e en 3e divisie af naar Veldhoven om te gaan strijden voor een goede plaatsing.

MOOI DEBUUT VOOR PIM WAALS.
Op zaterdag 25 januari mochten Pim Waals en Tiën Taman in de vroege ochtend de spits afbijten met hun eerste echte plaatsingswedstrijd van het seizoen. Helaas voelde Tiën zich bij aankomst in Veldhoven niet zo lekker, hij wilde het toch heel graag proberen. Nog voor de warming-up werd Tiën echter zo ziek dat hij naar huis moest gaan. Beterschap Tiën.

Voor Pim was dit zijn allereerste officiële wedstrijd van zijn nog prille turncarrière. Natuurlijk was hij een klein beetje zenuwachtig, ondanks dat begon hij met een hele mooie oefening. Hierdoor was de spanning een stuk gezakt en turnde Pim meteen geweldige oefening op rekstok. De toestellen daarna gingen ook goed. Bij sprong liet hij nog een huizenhoge salto zien, chapeau!
Pim heeft een prima wedstrijd geturnd, zeker voor de allereerste keer. Hij werd uiteindelijk 13e.

BENJAMINS MAKEN VERWACHTINGEN WAAR.
De tweede wedstrijd was de eerste NK-wedstrijd van dit seizoen voor de benjamins. Mik Geerligs, Wes van Goor, Jip Derks en Aaron van Dijk hebben de afgelopen maanden hard naar deze wedstrijd toe getraind. De verwachtingen en hoop op een goede wedstrijd dan ook hoog bij de heren.

Voor Jip was de hoop helaas al snel over, op het eerste toestel ging het mis. Hij zwaaide zo hard op brug, dat hij doorschoot en keihard op de leggers viel. Hierdoor kon hij helaas zijn oefening niet afmaken. Hier schrokken zijn turnmaatjes natuurlijk van. Brug verliep voor de andere heren gelukkig zonder al te grote fouten. Daarna ging de wedstrijd weer verder. Hierin werd door de heren de ene na de andere mooie oefening geturnd.
Mik ging als een speer en behaalde op bijna alle toestellen een top 5-score en werd uiteindelijk 7e. Wes behaalde een mooie 12e plek. Al zijn oefeningen waren mooi gelukt. Jip werd ondanks zijn val toch nog 15e. Wat betekent dat hij al zijn andere oefeningen heel netjes heeft geturnd. Aaron vond het nog allemaal nog erg spannend waardoor hij uiteindelijk naar de 21e plek stuiterde.

Over drie weken is de volgende wedstrijd in onze eigen turnhal De Kazerne in Weert. Daar krijgen ze de kans om nog een keer hun oefeningen te laten zien. De beste 14 jongens gaan uiteindelijk door naar de finale. Gezien de oefeningen welke zij op zaterdag hebben laten zien maken zij allemaal nog een goede kans. 

ZILVER VOOR PIM KIRKELS.
De 3e wedstrijd van de dag was voor de pupillen uit de derde divisie. Voor Tensor was dit een nieuwe groep. Twee jongens, Viktor Klaassen en Simon Haanen, waren gepromoveerd uit de 4e divisie. Rune Bekkers komt van een andere vereniging en Pim Kirkels was vanuit de instap doorgegroeid naar de pupillen.
Ze stonden als een echt team op de wedstrijd. De groep onderscheidde zich van de rest van het veld door alles heel netjes te turnen. De oefeningen waren niet altijd even moeilijk, maar door de mooie uitvoering waren ze wel heel erg goed.

Simon had op vloer een van de hoogste scores van alle deelnemers. Uiteindelijk werd hij 28e. Rune ging ook lekker. Zijn topscores lagen op brug en rek en werd uiteindelijk 18e. Bij Viktor ging het nog beter. Hij piekte op alle toestellen en haalde het maximale eruit. Dit resulteerde in een mooie 15e plaats. De laatste turner was Pim. Na zijn eerste echte medaille vorig jaar op het LK is Pim enorm vooruit gegaan. Om bij de oudere jongens op het podium te kunnen komen wist Pim dat hij veel moest leren en alles uit de kast zou moeten halen. Met compleet nieuwe oefeningen stond Pim als een huis en lijkt hij garant te staan voor podiumplekken dit seizoen. Hij flikte het maar mooi en komt naar huis met de zilveren medaille.

Voor deze jongens is de volgende wedstrijd ook over drie weken in Weert. Hier liggen de kansen weer open, de beste 32 jongens gaan uiteindelijk door naar de kwartfinale. De wedstrijd van vandaag geeft hierin vertrouwen.

INSTAPPERS KLAAR VOOR SEIZOEN
Op zondag mochten in de eerste wedstrijd de instappers van de tweede divisie aantreden. Thomas de Leeuw, Tijs Salmans en Rune Faber stonden namens Tensor op de wedstrijdvloer. Voor Tijs en Rune was het de eerste NK-wedstrijd bij de grote jongens en Thomas had vorig jaar al ervaring opgedaan in dit niveau.

Het eerste toestel was sprong, de landingen waren niet helemaal perfect maar wel netjes. Gelukkig de spits was eraf. Bij brug ging het goed, Thomas zwaaide veel hoger dan normaal en kwam zo mooi van het toestel af. Voor Rune was daarna rekstok het meest spannende, vandaag liet hij zien de hele oefening zelf te kunnen, wat knap!
Daarna was er de vloer. Deze was stug en iedereen had er last van. Zo ook Tijs, helaas lukte hierdoor zijn salto niet, jammer. Op voltige en ringen werd er strak geturnd.
Helaas geen podium voor deze toppers. Wel een hele mooie 4e plaats voor Thomas met maar een minieme achterstand op de nummer 3. Tijs werd 22e en Rune 28e. Uiteindelijk gaan er 26 jongens door naar de halve finale. In de thuishaven Weert mogen zijn over drie weken laten zien dat zij er wel degelijk bij horen.

WOUTER PAKT GOUD.
In de laatste wedstrijd van het weekend kwam Wouter van den Brandt in actie. Hij turnt bij de pupillen 2e divisie en is op dit moment de enige turner uit Limburg die dit niveau haalt.

Zijn wedstrijd begon op brug, waar hij met een wonderbaarlijke redding zijn handstand pak-pak kon redden en zo binnen de brug bleef. Toen de rekstok, waar hij voor het eerst zijn kip-losom-slinger combinatie turnde in een wedstrijd, Super!
Op vloer lukte zijn salto-salto heel erg goed en ook de voltige ging geweldig Hij had de moeilijkste voltige-oefening van alle deelnemers. Hierna kwamen de ringen waar hij, ondanks een klein foutje in zijn oefening, ook weer een prachtige score neerzette. Wouter zat lekker in de wedstrijd en sloot zijn wedstrijd af met twee geweldige sprongen, waarvoor hij ook een half punt bonus mocht ontvangen.

Na de wedstrijd gaf Wouter al aan dat hij de wedstrijd heel erg leuk had gevonden en heel erg tevreden was met zijn eigen resultaten. Dit gevoel was terecht, hij was oppermachtig en behaalde een gouden medaille en mocht naar de hoogste trede van het podium.

Wat was het een geweldige start van het seizoen voor deze mannen. Dat belooft wat voor het resterende seizoen. Voor de meeste mannen is de volgende wedstrijd op 16 februari, een thuiswedstrijd in turnhal De Kazerne in Weert. U komt deze heren toch ook aanmoedigen!

Voor meer info www.tensorturnenweert.nl of https://www.facebook.com/tensorturnenweert

Vorig artikelCarnavaleske koopzondag
Volgend artikelAnne-Fleur haalt ruim twee duizend euro op voor Australische koala’s