Griekse Tragedie op Het College: Internationaal toneelproject Aischylos

Foto: aischylos.com

WEERT – Zondag 2 februari a.s. staan voor het Aischylosproject de Gymnasiumleerlingen van Het College op het podium in de grote centrale hal van Het College in Weert voor de uitvoering van de Griekse tragedie ‘Iphigeneia in Tauris’ van de Griekse dichter Euripides. Maanden hebben de leerlingen samen met leeftijdsgenoten van vijf scholen uit de Euregio, onder leiding van de regisseurs Jeroen Tessers en Laurence Stas, geoefend voor dit internationale toneelproject. Het optreden vormt de eerste in een reeks van vijf optredens op de deelnemende scholen aan het project. Benieuwd naar de première? Kaarten zijn vanaf nu te bestellen.

Voorstelling
Het optreden op Het College vormt de eerste in een reeks van vijf optredens op de deelnemende scholen aan het project: Athénée Royal ‘Air Pur’ (Seraing), Van Maerlantlyceum (Eindhoven), Het College (Weert), Sint-Maartenscollege (Maastricht) en het Bernardinuscollege (Heerlen). Het belooft een spectaculaire en verrassende voorstelling te worden, te meer omdat de tragedie in de moedertalen van de acteurs wordt opgevoerd; het geheel wordt voorzien van een vertaling op een scherm naast het toneel.

Rolverdeling
Van de leerlingen van Het College spelen Massa Khairi Agha, Froukje Minkenberg, Jarno Reijnders, Willem Tullemans, Lina Zoughagh (Gym 3), Benjamin Ackermans, Anthe van de Poll, Ava Walraven, Silke Wensink (Gym 4), Catherine Bosch, Marijn Segers, Anna Ford, Madelief Vaessen, Mart Zuijdgeest, Fleur Biesmans en Joey Postma (Gym 5) mee.
Maud Seuren (Gym 4, trompet), Lotte Segers (Gym5, dwarsfluit), Charlotte Sijben (Gym 6, blokfluit) en Xander Ye (Gym 6, piano) versterken  het orkest dat onder leiding staat van Willie Arets.

Kaarten
Benieuwd naar het optreden? Kaarten kosten 2,50 euro en zijn te bestellen via [email protected]. Leerlingen van Het College kunnen een gratis toegangskaartje aanvragen.

Voorstelling: ‘Iphigeneia in Tauris’, zondag 2 februari 2020, aula Het College Weert, aanvang 19:30 uur. Meer info via www.aischylos.com.

Vorig artikelSuccesvol én verantwoord vloggen
Volgend artikelMuzikale beleving met Sun Records in het Munttheater!