Joris I Linders jeugdpreens van de Schäöpkes

WEERT – In ’t Groenewoud is zaterdag 11 januari op ‘t Lemkesbâl in een gezellig en sfeervol Gemeenschapshuis Groenewoud de nieuwe Jeugdprins van V.V. De Schäöpkes uitgeroepen. Het is de 11 jarige Joris Linders, zoon van Ruud Linders en Jenny Linders-Levels. Samen met zijn vader, moeder, broertje Daan en poes Mika woont hij aan de Gulikstraat.

Hij is leerling in groep 8 aan OBS “de Graswinkel”. Naast Vastelaovundj doet hij graag munten verzamelen, buiten spelen en fotograferen. Maar zijn allergrootste hobby’s zijn Judo en de Jeugdbrandweer. Daarom heeft hij de “Orde van “de Blussendje Judoka” ingesteld. Zijn adjudanten die hem met deze drukke dagen terzijde zullen staan zijn: Finn Kemkens en Fenne Keijers

Samen zullen zij de jeugd in ’t Groenewoud voorgaan onder zijn devies “Efkes geine Judo, meunte verzamele of ’n veûrke blusse. Want dit Vastelaovundjveûr es neet te susse”

 Jeugdpreens Joris I wenst iedereen “unne gooje Vastelaovundj”