Architectuurcafé revitalisering Muntpassage

WEERT – In het Architectuurcafé op 16 januari aanstaande zal Ger Rosier van DEDRIE architecten een presentatie verzorgen over hun werk en inzoomen op de onlangs voltooide revitalisering van de Muntpassage.

DEDRIE architecten: “ Het verdwijnen van winkelketen V&D is aangegrepen om het uit de jaren ’70 stammende winkelcentrum nieuw elan te geven. Ondanks een grondige verbouwing in de jaren ’90 ontbrak het aan een goede verbinding met het omliggende winkelgebied. Het ontwerp kenmerkt zich door een hoge, met glas overdekte winkelstraat die de Nieuwe Markt koppelt aan de passage en aan de naamgever van het winkelcentrum: De Oude Munt. Dit monumentale gebouw in Maaslandse Renaissancestijl heeft als inspiratie gediend voor de revitalisatie van het winkelcentrum. De nieuwe gevels zijn opgetrokken uit baksteen metselwerk in combinatie met natuurstenen kaders en banden. Daarbij zorgen de verschillen in baksteen, schaal en detaillering tussen de twee gebouwdelen aan de Nieuwe Markt, voor diversiteit en een vanzelfsprekende uitstraling.”

Het Architectuurcafé begint om 20.00 uur met een inloop vanaf 19.30 uur. Het vindt plaats in Brasserie-Hotel ‘Antje van de Statie’ Stationsplein 1 in Weert. De toegang is gratis.