Nationale Voorleesdagen met ‘Moppereend’

Op 22 januari gaan de Nationale Voorleesdagen weer van start. Deze dagen worden georganiseerd om ouders te stimuleren om voor te gaan lezen aan kinderen. Dit jaar met het Prentenboek van het jaar ‘Moppereend’. Een mopperboek om vrolijk van te worden!

Kom gezellig naar de interactieve voorleesvoorstelling op 22 januari bij Bibliocenter in Nederweert of Maasbracht (de Hoeksteen) of op 25 januari in Heythuysen of Weert. Aanmelden kan op www.bibliocenter.nl/moppereend. Deelname is gratis en voor kinderen van ongeveer 3 t/m 5 jaar en hun ouders.

Een Mopperboek om vrolijk van te worden
Moppereend, het Prentenboek van het jaar (2020) is geschreven door Joyce Dunbar, geïllustreerd door Petr Horáček en vertaald door Jesse Goossens.

Moppereend gaat gedurende dit prentenboek van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog.  Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan.

Waarom voorlezen zo belangrijk is
Voorlezen aan kinderen is betekenisvol om vier redenen. Het prikkelt hun fantasie, hun taalgevoel wordt ontwikkeld, het vergroot de woordenschat en voorlezen draagt bij aan hun interactieve vaardigheden.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat bij Bibliocenter, nog meer dan normaal, het voorlezen aan kinderen centraal.

Vorig artikelRecept van de week: toren van soezen, gevuld met sinaasappelcrème en chocolade
Volgend artikelNieuwjaarswedstrijd ReddingsBrigade Weert