Ook in 2020 vier dagen Fieëst oppe Mêrrentj

Fieest Op Merrentj

WEERT – Na het overweldigende succes van het 4-daagse evenement “Fieëst oppe Mêrrentj” tijdens de carnaval van 2019 tekent Stadsvastelaovendjvereîniging de Rogstaekers in 2020 opnieuw voor deze organisatie. Duizenden carnavalsvierders wisten vorig jaar hun weg naar de Markt in Weert te vinden en daarom krijgt het festijn dit seizoen een vervolg.

Traditiegetrouw wordt de carnaval op zaterdag 22 februari ingeluid met een sfeervolle dialectmis in de dekenale Sint Martinuskerk. Aansluitend barst het feest los op de overdekte Markt. Het programma zal op deze avond bestaan uit livebands met als hoogtepunt op veler verzoek opnieuw een optreden van Plat Wieërs. Op zondag wordt de prijsuitreiking van de grote Rogstaekersoptocht afgewisseld met een artiestenprogramma met onder meer de Toddezèk, Christel & Quinn en Guido Frissen. Op maandag staat de jeugd centraal tijdens de prijsuitreiking van de Wichteroptocht met aansluitend een hosmiddag.

Carnavalsdinsdag vindt het Lindeboom Fieëst oppe Mêrrentj plaats met een keur aan Limburgse artiesten, waaronder Beppie Kraft, Bjorn en Mieke en Marleen Rutten.

Op dit moment wordt er hard gewerkt, ondersteund door Café de Gruyter en de SooS, aan de voorbereidingen en de verdere invulling van het programma. Meer informatie wordt binnenkort bekend gemaakt via de website en de social media van de Rogstaekers.

Vorig artikelGezellige eerste editie koppelwedstijd Jan van Weert en Tensor Turnen
Volgend artikelSta jij in 2020 op de top van de Mont Ventoux?