Expediteur Erik Hagens, voor elk transport een passende oplossing

Fotografie: Dion Huiberts

Steeds meer mkb’ers kiezen bij internationaal transport voor een expediteur. Erik Hagens zoekt voor elk internationaal transport de best passende oplossing. Met name deel- of volle wagenlading naar Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Scandinavië of Italië: Erik Hagens ontvangt graag jouw gegevens en je ontvangt binnen een uur een offerte.

Vanuit zijn kantoor aan de Graafschap Hornelaan in Weert staat hij in contact met nationale en internationale transporteurs in Europa. In tegenstelling tot een transporteur, is Erik Hagens onafhankelijk en kan per bestemming de beste verbinding kiezen. De ene bestemming past beter via de weg, de andere bestemming gaat via Intermodaal transport. Alles is een kwestie van looptijd en prijs.

“Een transporteur is puur verantwoordelijk voor het vervoer van de goederen en afhankelijk van zijn eigen materiaal”, zegt Erik Hagens. ”Ik ga veel verder. Daarom noem ik me expediteur extraordinair. Enerzijds zoek ik naar de beste deal, anderzijds neem ik alle bijkomende zaken uit handen. Ik coördineer het hele transport van A tot Z.”

Bemiddelaar
Erik maakt gebruik van een uitgebreid netwerk, waardoor hij voor bijna elke transportwens een passende oplossing vindt. “Ik heb geen eigen vrachtwagens en heb er dus geen belang bij een bepaalde vrachtwagen vol te krijgen. Ik kijk per opdracht waar ik de vracht onderbreng. Doordat ik meerdere opties heb en alleen het belang van mijn klant dien, kan ik efficiënt werken en scherpe prijsafspraken maken.” Tegelijkertijd blijft de kwaliteit gewaarborgd. “Sterker nog, ik werk met vaste Nederlandse Transporteurs met wie ik in sommige gevallen al jarenlang samenwerk. Tijdens het transport houd ik contact over het verloop van het transport. Daardoor krijgen mijn klanten een update als de goederen afgeleverd zijn. Mijn onderscheidende kracht is de persoonlijke service, service en nog eens service.

Ontzorgen
Zijn klanten zijn voornamelijk bedrijven in het mkb tot honderd medewerkers. “Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van een expediteur. Daardoor heeft mijn bedrijf sinds de oprichting in 2015 een mooie groei doorgemaakt. Inmiddels heb ik twee mensen in dienst die mij onder meer ondersteunen bij de verkoop, terwijl ik de inkoop en organisatie voor rekening neem. Wie internationaal goederen transporteert naar Noorwegen of Zwitserland dient aan de nodige voorschriften en regelgeving te voldoen. “Wij zorgen dat alle formaliteiten worden af-gehandeld, zoals het opmaken van douaneformaliteiten. Complexiteit is in de wereld van transport aan de orde van de dag. Door mij in te schakelen kunnen bedrijven veel tijd en geld besparen.”

Logistieke expertise
Voor Erik kent de wereld van logistiek geen geheimen. Zijn vader had een transportbedrijf. “Zelf heb ik zestien jaar een transportbedrijf gehad. Na een uitstapje naar andere sectoren ben ik teruggekeerd in de transportwereld, omdat ik toekomst zag in de rol van expediteur. Ik beschik over 30 jaar ervaring en uitgebreide kennis van wet- en regelgeving.

Bovendien volg ik de ontwikkelingen op de voet. Een slimme afstemming van vraag en aanbod is nodig. Als expediteur bemiddel ik voor mijn klanten.” Op het gebied van internationaal transport valt voor het mkb nog veel winst te behalen. Erik nodigt ondernemers en medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het transport dan ook graag uit contact op te nemen. “Ik hoef alleen de vertrek- en de aankomstlocatie te weten en een omschrijving van de vracht. Mail mij ([email protected]) deze gegevens en binnen een uur ontvang je een passende offerte.”

Vorig artikel‘Lister Buildings neemt 18.000 m2 productiefaciliteit in Weert in gebruik’
Volgend artikelMarsha Muijsers van Point Blank Tattoo: De persoonlijke benadering is even belangrijk als de tatoeage