De heerlijkste Weerter oliebollen, appelflappen en andere lekkernijen

Volgens oud familierecept van de familie Dauphin

De Weerter oliebollenbakker Jeffrey Dauphin naast het Weerter vlaaienicoon Antje van de Statie

WEERT – Aan de hand van een oud familierecept bereidt de jonge Weerter ondernemer Jeffrey Dauphin de heerlijkste oliebollen, appelflappen en andere lekkernijen. Hij is met zijn opvallende ‘Hollandse Gebakkraam’ te vinden (ook op oudejaarsdag) aan het Bassin (achter ijzerhandel Gruythuysen). Zijn moeder Tanja Lindelauf-Dauphin staat met de ‘Weerter Gebakkraam’ op het Stationsplein in Weert en daar wordt gebakken volgens hetzelfde familierecept.

Het zijn zonder twijfel de lekkerste oliebollen van Weert. En ook buiten de stad worden zijn heerlijkheden geprezen. Zo bekroont het Nederlands Bakkerij Centrum hem met goud. In de bekende Oliebollentest van het Algemeen Dagblad behaalde hij de afgelopen jaren diverse keren hoge noteringen. De onderscheidingen en prijzen staan in de hoek van zijn kraam opgesteld.

Waardering
“Maar het mooiste is de waardering van de klanten”, zegt Jeffrey. Hij is pas 29 jaar oud, maar zit al meer dan 10 jaar in het vak. Hij komt uit een Weerter kermisfamilie. Hij kijkt uit naar oudejaarsdag. “Dat is de drukste dag van het jaar. Voorgaande jaren stonden er lange rijen voor mijn kraam, maar ik heb een nieuwe kraam, grotere ovens en dus meer capaciteit. Daardoor kan ik de klanten sneller bedienen en hoeven zij niet lang te wachten. Op beide locaties kan je gemakkelijk voor de kraam parkeren.

Eindejaar actie
Wie dit artikel op de Facebookpagina van MLAstories.nl liket en deelt en dat kan laten zien, krijgt maandag 30 december de gehele dag en dinsdag 31 december tot 10.00 uur 50 procent korting op het assortiment.” Ook op woensdag 1 januari zijn de Weerter Gebakkraam en de Hollandse Gebakkraam gewoon geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Mensen kunnen op voorhand ook bestellingen plaatsen.

Weerter Gebakkraam Stationsplein Weert

Hoogwaardige producten
Achterin de kraam bevindt zich een complete keuken. “Hier bereid ik de oliebollen, krentenbollen en appelflappen. Ik maak zelf het beslag, bak ze af en verkoop ze. Op die manier hebben de klanten continue verse bollen. Het geheim achter de lekkere oliebollen? Ik werk alleen met hoogwaardige producten en let op de details. Het recept houd ik geheim, dat begrijp je wel?” De kraam is van alle gemakken voorzien. Het is mogelijk om te pinnen en zelfs om contactloos te betalen. Bij oudjaar hoort een verse oliebol. Van de Weerter familie Dauphin.