Lezing over Australië in bibliotheek Weert

WEERT – Drie keer in zeventien jaar ging de Eindhovense schrijver en journalist Twan Linders (1974) als backpacker ‘down under’. Op dinsdag 14 januari vertelt hij over Australië in de bibliotheek in Weert.

Door welk misverstand kwam de kangoeroe aan zijn naam? En hoe wist graanboer Leonard Casley binnen Australië zijn eigen prinsdom te stichten? Tijdens de lezing brengt Linders minder bekende, maar mooie, hilarische of opzienbarende anekdotes over Australië voor het voetlicht, geïllustreerd met veel fotomateriaal. Hij deelt reistips en leest passages voor uit zijn boek Endless road – Terug naar Australië, waarin hij zijn drie reizen optekende. Linders ging naar de plek waar David Bowie in 1983 de videoclip van Let’s dance opnam, om te kijken hoe het nu met de discriminatie van Aboriginals gesteld is. Hij vertelt over zijn ontmoeting met de oudste levende wezens op deze planeet en de andere bijzondere dieren ‘down under’. En de Eindhovenaar schetst een beeld van de magie van het backpacken en het leven in hostels: van de kick van parachutespringen tot zijn ervaringen als ‘oude’ backpacker van 43 tussen de jeugd.

De reizen naar Australië duwden Linders’ leven telkens een andere richting in. Hoe dat zit vertelt hij op dinsdag 14 januari in de bibliotheek aan de Wilhelminasingel 250 in Weert. De lezing begint om 19.30 uur en duurt tot circa 21.30 uur, met pauze tussendoor. Er zal vanuit het publiek volop gelegenheid zijn voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen. Na afloop is het boek Endless road met korting te koop. De toegang bedraagt 5,00 euro voor leden, 7,50 euro voor niet-leden. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek, www.bibliocenter.nl.

Linders werkt als journalist bij het Eindhovens Dagblad. Hij heeft elf boeken geschreven, waaronder de biografie van zanger Henk Wijngaard en de muziekboeken Er speelt vanavond in het buurthuis een band en Listen to the man with the golden voice, waarvoor hij Nederlandse muzikanten uit de jaren 70 en 80 interviewde.