Januari Australiëmaand bij Bibliocenter Weert – We gaan ‘Down Under’

Wil je meer te weten komen over Australië? In de maand januari kun je terecht bij Bibliocenter Weert aan de Wilhelminasingel 250. Kom genieten van het land Australië. Er zijn leuke lezingen, een workshop, mooie foto’s en typisch Australische lekkernijen. 

Australië wordt de laatste jaren steeds populairder als vakantiebestemming. Naast bruisende steden als Sydney en Melbourne worden uitgestrekte natuurwonderen, zoals Great Barrier Reef, steeds drukker bezocht door toeristen. Ook backpacken blijft populair bij veel jongeren.

Ontdek alles over Australië en de Aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van Australië. Ook kun je meedoen met een kennismakingsworkshop waarin je een zelfgemaakte didgeridoo leert bespelen. Ontdek wat de magie is van backpacken en ontvang unieke reistips.

Aanmelden kan via de website: www.bibliocenter.nl/australiemaand

De Aboriginals in Australië
Op 8 januari van 19.30 uur tot 21.30 uur kom je alles te weten over de Aboriginals in Australië. Ad Borsboom vertelt over de eerste Australiërs en hoe zij zich aanpasten aan de verschillende landschappen van het continent. Hoe zag hun economie eruit en hoe communiceerden ze? De kosten bedragen voor leden 7,50 euro en voor niet-leden 10 euro.

Veelzijdig Australië door Kupers Reisinfo
Op 11 januari van 10.30 tot 14.30 uur kun je gratis en vrijblijvend een bezoek brengen aan de stand van Reisbureau Kupers in de bibliotheek in Weert. Australië specialist Inge helpt je met het samenstellen van mogelijke reisroutes en geeft je informatie over dé pareltjes van Australië.

Australië en de magie van backpacken
Op 14 januari van 19:30 tot 21:30 uur is het thema ‘backpacken’. De Eindhovense schrijver en journalist Twan Linders ging drie keer in zeventien jaar als backpacker ‘Down Under’. Linders brengt minder bekende, maar mooie, hilarische en opzienbarende anekdotes over Australië voor het voetlicht, geïllustreerd met veel fotomateriaal. De kosten voor deze avond bedragen 5 euro voor leden en 7,50 euro voor niet-leden.

Kennismakingsworkshop didgeridoo
Op 18 januari van 13.30 tot 15.00 uur maak je kennis met de didgeridoo en leer je op een zelfgemaakte didgeridoo de eerste beginselen van het spelen. De kosten van de workshop bedragen 5,00 euro voor leden en 7,50 euro voor niet-leden (incl. materiaal).

Vorig artikelVinyl-Luister-Spot
Volgend artikelKinderpretland wordt Kidsplaza