Eynder Pieck Festeyn

NEDERWEERT – Het unieke kerstevenement ‘Het Eynder Pieck Festeyn’ zit er weer op. De organisatie kijkt terug op een geslaagd weekend.

Dit evenement werd dit jaar voor de eerste keer georganiseerd. Het evenement stond in het teken van Anton Pieck. Meer dan twintig oude ambachten werden gedemonstreerd. Ook kon men genieten van een licht- en vuurjongleur, een vlooiencircus, poppenkast, straattheater en figuranten en de expositie over Anton Pieck. Op de achtergrond klonk kerstmuziek van koren en muzikanten.

Uiteraard werd er ook gezocht voor ouderwetste hapjes en drankjes zoals pannenkoeken, wafels, oliebollen, chocomel, glühwein en iets lekkers van de gril.

Anton Pieck
Anton Franciscus Pieck was een Nederlandse kunstschilder, tekenaar, etser en graficus. Pieck is vooral bekend geworden om zijn romantische tekeningen met levendige taferelen uit een geïdealiseerd nostalgisch verleden en om zijn sprookjesbos in De Efteling.

Tekst en foto’s: Rens Koenders 

 

Vorig artikelOngeval A2
Volgend artikelSanta walk: Weert kleurde rood