Wieërter Mèkker Zeip

Nieuw Weerter streekproduct

WEERT – In Stramproy wordt door beeldend kunstenaar Marga Hendrix op ambachtelijk wijze Mèkker Zeip gemaakt. Van lokale biologische geitenmelk met uitsluitend natuurlijke en verzorgende ingrediënten. Een streekproduct in 8 varianten en uiteraard gecertificeerd zodat hij aan de hoogste eisen voldoet.

Het zeep maken is een eeuwen oud ambacht, maar tegenwoordig zijn de meeste zepen niet meer dan vaste wasproducten die op een synthetische manier reinigen maar niet verzorgen. Natuurlijke ingrediënten zijn er vaak niet in terug te vinden en de hydraterende glycerine is er uit gehaald.

In de Rozerij in Stramproy wordt daarom nog op de traditionele manier zeep gemaakt, vol met verzorgende oliën en boters. Er wordt gebruik gemaakt van veelal biologische plantaardige producten zoals olijfolie, sheabutter, cacaoboter en kokosolie…en alle zepen zijn palmolie vrij. Naast deze verzorgende producten wordt in de Mèkker Zeip ook verse geitenmelk toegevoegd. Geitenmelk staat er om bekend de huid te voeden en te hydrateren, daarnaast bevat deze melk veel vitamines zoals A,D,B6 en het anti-oxidant Selenium.

Deze handgemaakte zeep is er in de varianten, puur, lavendel, honing, bier, met zaadjes, rozen, voor mannen en met de feestdagen voor de deur Körsmes(Kerst).

Bezoek de webshop van de Rozerij en maak kennis met deze unieke luxe zeep. De Mèkker Zeip is ook ook verkrijgbaar tijdens het ‘Shop je Kerstpakket event’ van Weertzzz op donderdag 19 & vrijdag 20 december in het Franciscus Huis Weert.

Rozerij | Rietbroek 2 | 6039 RK Stramproy | [email protected] | Telefoon 0495-563652

Vorig artikelStamtäöfelkes aflevering 75: Zoeë keûmtj det schoeëns van Wieërt……
Volgend artikelA very Släpstick Christmas te zien in het Munttheater!